Εντός του 2021 η πρώτη παρτίδα των S-400 στην Ινδία

s-400

Η ολοκλήρωση της παράδοσης των ρωσικών συστημάτων αεροάμυνας S-400 στην Ινδία, αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το 2025.

Το πρόγραμμα παράδοσης του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 στην Ινδία, δεν θα επηρεαστεί από την πανδημία, διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρέσβης της Ρωσίας, Νικολάι Ρ. Κουντάσεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη παρτίδα θα παραδοθεί πριν από το τέλος του 2021.

«Δεν βλέπουμε καμία αλλαγή στη σύμβαση, και η ηγεσία της Ινδίας επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για αυτές τις συμφωνίες», υπογράμμισε ο Κουντάσεφ.

Τον Απρίλιο, ο Ινδός πρέσβης στη Ρωσία, Μπάλα Βενκετάσε Βάρμα είχε σημειώσει επίσης πως η πανδημία του κορονοϊού δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων των ρωσικών συστημάτων.

Ρωσία και Ιδία υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια συνολικά πέντε συστημάτων S-400 το 2018, συνολικού ύψους άνω των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά των S-400 από την Ινδία έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον, με τις αμερικανικές κυβερνήσεις να απειλούν με κυρώσεις. Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ όμως, το Νέο Δελχί παραμένει πιστό στη συμφωνία με τη Μόσχα.

Πηγή: sputniknews.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...