ΕΟΔΥ: 109 νεκροί από κορονοϊό σε μια εβδομάδα, 117 οι διασωληνωμένοι

Διενέργεια rapid test για ανίχνευση του κορονοϊού - ΕΟΔΥ
Eurokinissi

Στους 109 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και η οποία αφορά την εβδομάδα από 6 έως 12 Φλεβάρη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, παρατηρείται μείωση στις εισαγωγές και τις διασωληνώσεις, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες.

Ωστόσο, καταγράφηκαν 109 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 83 έτη (εύρος από 49 έως 98 ετών). Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για covid-19 ήταν 854 (-11% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών για την εβδομάδα ήταν 122. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια είναι 122. Όπως αναφέρεται στην έκθεση η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων ήταν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης την εβδομάδα από 6 έως 12 Φλεβάρη, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε πέντε από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε δύο και σταθεροποίηση σε τρεις περιοχές. Ειδικότερα, αυξητική τάση καταγράφηκε σε Πάτρα (354%), Ξάνθη (52%), Ηράκλειο (40%), Χανιά (14%) και Αλεξανδρούπολη (12%), πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε Λάρισα (24%) και Ιωάννινα (11%) ενώ σταθερό ήταν το φορτίο σε Θεσσαλονίκη (+3%), Βόλο (-4%) και Αττική (-8%).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Καταγράφηκαν 2 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ανδρών ηλικίας 54 και 66 ετών. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 61 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 19 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, 10 άνδρες και 9 γυναίκες (εύρος ηλικιών: 41-90 ετών, διάμεση ηλικία: 76 έτη). Συνολικά καταγράφηκαν 266 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων τα 261 ήταν στελέχη τύπου Α και τα 5 ήταν στελέχη τύπου Β.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...