ΕΟΔΥ: Στους 89 οι θάνατοι από κορονοϊό σε μία εβδομάδα

EUROKINISSI

Στους 89 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, η οποία αφορά την εβδομάδα από 27 Φλεβάρη έως 5 Μάρτη.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρείται μείωση στις εισαγωγές και αύξηση στις διασωληνώσεις από τον ιό, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες ενώ καταγράφηκε αύξηση που αφορά τις ηλικιακές ομάδες 15-64 ετών αλλά και άνω των 65 ετών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα από γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου).

Παράλληλα, καταγράφηκαν 89 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 83 έτη (εύρος από 61 έως 96 ετών). Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για covid-19 ήταν 925. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια είναι 95.

Επίσης την εβδομάδα από 27 Φλεβάρη έως 5 Μάρτη, παρατηρήθηκε αυξητική τάση, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε τέσσερις από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε πέντε από τις 10 περιοχές και σταθεροποίηση σε μία.

Ειδικότερα, αυξητική τάση καταγράφηκε σε Λάρισα (32%), Ξάνθη (32%), Αλεξανδρούπολη (13%) και Αττική (12%), πτωτικές τάσεις σε Πάτρα (74%), Βόλο (32%), Ιωάννινα (20%), Ηράκλειο (22%) και Χανιά (12%) ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-4%).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση και δεν καταγράφηκε κανένα νέο σοβαρό κρούσμα. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 65 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 21 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, 12 άνδρες και 9 γυναίκες (εύρος ηλικιών: 41-90 ετών, διάμεση ηλικία: 72 έτη). Συνολικά καταγράφηκαν 297 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων τα 278 ήταν στελέχη τύπου Α και τα 19 ήταν στελέχη τύπου Β.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...