Επαναπατρισμός του Ελληνα ναυτικού

Το «St Nikolas» με το προηγούμενο όνομά του «Suez Rajan»

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατόπιν σχετικών οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών και σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας, με ενέργειες του πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ, που έγιναν αποδεκτές από το ιρανικό ΥΠΕΞ, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Ελληνα ναυτικού που επέβαινε στο πλοίο «St Nikolas» και ο οποίος χθες γύρισε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, οι υπόλοιποι 18 ναυτικοί, υπήκοοι Φιλιππίνων, που εξακολουθούν να βρίσκονται επάνω στο δεξαμενόπλοιο που είναι αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς, «είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους».

Σημειώνεται ότι το πλοίο κατελήφθη από μονάδα των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» ενώ έπλεε φορτωμένο με περίπου 145.000 μετρικών τόνους αργού πετρελαίου, έχοντας ξεκινήσει από τη Βασόρα στο Ιράκ με προορισμό την Αλιάγα στην Τουρκία μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Όπως έχουν μεταδώσει ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το φορτίο του πλοίου κατασχέθηκε μετά από δικαστική εντολή από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό.

Δείτε ακόμα...