Επέστρεψε στην Τουρκία η Γαλατασαράι – Ακυρώθηκε ο φιλικός με τον Ολυμπιακό

Η αποστολή της Γαλατασαράι, η οποία θα αντιμετώπιζε σε φιλική αναμέτρηση τον Ολυμπιακό επί ελληνικού εδάφους, επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει η «hurriyet», τα μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού της τουρκικής ομάδας δεν έγιναν αποδεκτά από τις ελληνικές αρχές στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μετά από δύο ώρες παραμονής της στο αεροδρόμιο, αποφασίστηκε η επιστροφή στην Πόλη. 

Οι υπηρεσίες του αεροδρομίου ζήτησαν να πραγματοποιηθούν νέα τεστ στο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς το πρωτόκολλο εισόδου από Τουρκία προς Ελλάδας απαιτεί μοριακό τεστ τελευταίων 24 ωρών αλλά οι Τούρκοι αρνήθηκαν.

Κατά τους ανθρώπους της Γαλατασαράι «εκπληρώσαμε όλες τις διαδικασίες που ζήτησαν οι Ελληνικές Αρχές (όπως δοκιμή PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή ταχεία δοκιμή αντιγόνου τις τελευταίες 48 ώρες, πιστοποιητικά εμβολιασμού). Αργότερα, ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους, με μια δυσάρεστη και αλαζονική στάση, είπε ότι δεν αποδέχτηκαν τα τεστ PCR και ότι έπρεπε να υποβληθούν σε νέα οι παίκτες μας και όλα τα μέλη της αποστολής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο μεταξύ των δύο χωρών. Αφού περίμενε στο αεροδρόμιο για περίπου δύο ώρες, η αποστολή μας ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη, καθώς το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί με κανέναν τρόπο».

Θέση για το θέμα πήρε επίσημα και ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Κασάπογλου, που με δήλωσή του εξέφρασε τη στήριξη στη Γαλατασαράι τονίζοντας ότι καταδικάζει την αντιμετώπιση της τουρκικής ομάδας στο ελληνικό αεροδρόμιο.


Το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Γαλατασαράι ήταν προγραμματισμένο για αύριο (13/7, 21:15, MEGA – Novasports 1HD) και ήταν το τελευταίο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων των «ερυθρόλευκων» στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...