Επικίνδυνη κλιμάκωση – Απειλές Ρωσίας σε ΗΠΑ: Μείνετε μακριά. Μεγάλος ο κίνδυνος συμβάντος στη Μαύρη Θάλασσα

ΗΠΑ - Ρωσία - Πυρηνικά

Επικίνδυνη είναι η κλιμάκωση στην περιοχή της Ουκρανίας και τη Μαύρη Θάλασσα. Μετά από τις παρεμβάσεις των G7 και του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ για μεγάλο κίνδυνο συμβάντος.

Η Μόσχα προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά από τη Ρωσία και την Κριμαία, προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος ενός συμβάντος είναι πολύ μεγάλος, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία πρόκειται να φτάσουν στη Μαύρη Θάλασσα αργότερα μέσα στην εβδομάδα εν μέσω όξυνσης της ενδοϊμπεριαλιστικής έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ριαμπκόφ χαρακτήρισε την αποστολή των αμερικανικών πλοίων “ πρόκληση”.

“Οι ΗΠΑ θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο κίνδυνος ενός συμβάντος είναι πολύ μεγάλος. Είδαμε κάτι αντίστοιχο σε μια εντελώς διαφορετική θάλασσα φέτος. Προειδοποιούμε τις ΗΠΑ ότι καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά από την Κριμαία, από τις ακτές μας στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι για το δικό τους καλό”, υπογράμμισε ο Ριαμπκόφ.

Ο Ρώσος υφυπουργός εξήγησε εξάλλου ότι η Μόσχα προστατεύει και θα εξακολουθήσει να προστατεύει τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, στην περιοχή Ντονμπάς, η οποία ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Λαβρόφ: Μην πουλάτε όπλα στην Ουκρανία

Είχε προηγηθεί αυστηρό μήνυμα της Μόσχας, με αποδέκτη κυρίως την Τουρκία, να μην πωλούν όπλα στην Ουκρανία.

“Προτρέπουμε όλες τις υπεύθυνες χώρες με τις οποίες επικοινωνούμε – και η Τουρκία είναι μια από αυτές – να αναλύσουν (…) την κατάσταση και τις διαρκείς πολεμοχαρείς ανακοινώσεις του καθεστώτος στο Κίεβο και τις καλούμε να αποθαρρύνουν τους μιλιταριστικούς του πόθους», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ, χθες Δευτέρα στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κάιρο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...