Επικοινωνία Υπ. Άμυνας Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Λ.Τζ. Όστιν

Ο Πλοίαρχος του Αμερικανικού αεροπλανοφόρου "USS Dwight D. Eisenhower"
Ο Πλοίαρχος του Αμερικανικού αεροπλανοφόρου “USS Dwight D. Eisenhower” / Πηγή: Eurokinissi

Η ελληνική κυβέρνηση όπου σταθεί και όπου βρεθεί πανηγυρίζει για τη στήριξη των «συμμάχων» και των «εταίρων». Βροντοφωνάζει σε όλους τους τόνους πως ο στρατηγικός σχεδιασμός που πάγια ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια, η βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για τη χώρα, παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης.

Μία ακόμη επιβεβαίωση στο παραπάνω αφήγημα αποτελεί η επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός υπουργός Εθνικής Άμυνας Λόιντ Τζέιμς Όστιν με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Λόιντ Τζέιμς Όστιν, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία (!) των αμερικανικών δυνάμεων στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη και εξέφρασε την εκτίμησή του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο USS Eisenhower στις 23 Μαρτίου, έκανε ειδική αναφορά στον μόνιμο ελλιμενισμό του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου USS Hershel «Woody» Williams στη βάση της Σούδας, και τόνισε ότι η επέκταση της αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα αντανακλά την ισχυρή διμερή συνεργασία μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας.

Υπό αυτό το πρίσμα, επισήμανε ότι η εμβάθυνση της σχέσης έρχεται ως αποτέλεσμα της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) που υπογράφτηκε το 2019.

Δείτε ακόμα...