Επισκέψεις αντιπροσωπείας του ΚΚΕ σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αττικής

Την Δευτέρα 8/11/2021 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τον 7o και τον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Δάφνης και Καλλιθέας αντίστοιχα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ΠΝ εα και μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ο Δημήτρης Βλάχος Αρχιπυροσβέστης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών και ο Αλέξης Ματής στέλεχος του ΚΚΕ .

Στη συνάντηση με το προσωπικό, η αντιπροσωπεία του κόμματος ανέλυσε το κάλεσμα του προς όλους για αγωνιστική συμπόρευση. Όπως εξηγήθηκε το κοινωνικό οικονομικό σύστημα που ζούμε δεν μπορεί να βελτιωθεί, δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς όλες οι αστικές κυβερνήσεις δεξιές, κεντρώες, ή «αριστερές», μονοκομματικές ή συνεργασίας στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, αφήνοντας το λαό στη μιζέρια, την ακρίβεια, την ανεργία, με εργασιακά δικαιώματα λάστιχο, με μισθούς και συντάξεις πείνας, χωρίς πλήρη και δωρεάν κάλυψη αναγκών υγείας στο επίπεδο του 2021, ενώ τον αφήνουν απροστάτευτο στις φυσικές καταστροφές. Καταδείχτηκε όμως ότι υπάρχει διέξοδος και αυτή είναι ο Σοσιαλισμός με εργατική εξουσία, κεντρικό σχεδιασμό με κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγεται για τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας και του περιβάλλοντος.

Από την άλλη πλευρά, αναλύθηκε ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των παρατάξεων που έχουν την μεγάλη πλειοψηφία στα ΔΣ, που κάνουν πλάτες στην πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση σοβαρότατων προβλημάτων για το προσωπικό. Στο προσωπικό προτάθηκε να γυρίσει την πλάτη του στις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συστρατευθεί με πραγματικούς αγωνιστές συναδέλφους, ώστε να ανατραπούν οι συσχετισμοί στα συνδικαλιστικά όργανα προς όφελος όλων.

Κατά τις επισκέψεις και τις συζητήσεις που έγιναν επιβεβαιώθηκε η ανάγκη διεκδίκησης, όλων των ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό του ΠΣ για μονιμοποίηση 5ετών και συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Π.Σ., κατάργηση του νόμου 4662/2020, ένταξη στα ΒΑΕ, εφαρμογή της νομοθεσίας για την Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Ειδικά στους Σταθμούς επίσκεψης αναδείχθηκε ακόμη η έλλειψη σε είδη ένδυσης και υπόδησης. Όμως, στο Σταθμό Δάφνης το πρόβλημα ιδιαίτερα των ενδιαιτήσεων του προσωπικού είναι οξύτατο. Όπως έγινε γνωστό σε θαλάμους 2χ2μ διαμένουν 4 άτομα με ανεπαρκή αριθμό WC, γεγονός που σε συνθήκες πανδημίας εκτιμάται εγκληματικό!

Σε ότι αφορά τα προβλήματα του προσωπικού υπενθυμίστηκε το σταθερά έντονο ενδιαφέρον του ΚΚΕ, που αποδεικνύεται τόσο με την αρθρογραφία στις ιστοσελίδες του, καθώς και τον τεράστιο αριθμό σχετικών ερωτήσεων προς την κυβέρνηση τόσο της ΝΔ όσο και προηγουμένως του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλίου.


Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...