Επίσκεψη Ν. Δένδια στη Βόρεια Μακεδονία

EUROKINISSI

Να «τρέξει» τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό στην περιοχή σπεύδει η ελληνική κυβέρνηση, πρωτοστατώντας στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, επισκέφθηκε τη Βόρεια Μακεδονία και συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Μπουχάρ Οσμάνι. «Είμαι εδώ για να μεταφέρω ένα βασικό μήνυμα: ότι η Ελλάδα επιθυμεί και εργάζεται πυρετωδώς για την εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Και πιστεύει ότι μοναδικός δρόμος για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι η σαφής και πλήρης υποστήριξη της Ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Ν. Δένδιας. 

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης έλαβε μέρος σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια, στο Νταβός Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι πρωθυπουργοί Κροατίας, Μαυροβουνίου και Κοσόβου και οι πρόεδροι της Σερβίας, και της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι, επισημάνθηκε «η σημασία της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλη παγκόσμια αναταραχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία», ενώ ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε τη σημασία «του σταθερού και ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού των Βαλκανίων, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικότερο ρόλο χάρη στην ανάπτυξη κομβικών υποδομών για την υποδοχή και προώθηση ενεργειακών φορτίων».

Δείτε ακόμα...