Επίσκεψη Ερντογάν στο Κατάρ: Ενίσχυση των σχέσεων με νέες συμφωνίες και επιθετικές βλέψεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
Φωτό Αρχείου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν επισκέπτεται το Κατάρ για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υψηλής Στρατηγικής Τουρκίας – Κατάρ και κατά την αναχώρησή του δηλώνει πως θα ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών με νέες συμφωνίες και κινήσεις αλληλεγγύης. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων, από τις σχέσεις της Τουρκίας με τις χώρες του Περσικού Κόλπου, την κατάσταση στο Αφγανιστάν αλλά και την Κύπρο:

Θα προωθήσουμε τις σχέσεις μας με τους αδελφούς μας στον Περσικό Κόλπο. Ως Τουρκία είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων αλληλεγγύης με τις υπόλοιπες χώρες του Περσικού Κόλπου. Γνωρίζουμε την αναστάτωση της Αντιπολίτευσης (σ.σ. ως προς την πολιτική αυτή). Η διοίκηση των Ταλιμπάν πραγματοποίησε μία επίσκεψη στην Τουρκία. Έδωσαν κάποιες υποσχέσεις σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Ελπίζουμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις αυτές. Επί του παρόντος, οι Ταλιμπάν προτείνουν την διαχείριση ενός αεροδρομίου στο Αφγανιστάν από μία κοινοπραξία μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ. Κάνουμε συναντήσεις.”

Ως προς τα ζητήματα που μαστίζουν την Τουρκία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι “Ο κύριος Υπουργός (σ.σ. Οικονομικών) και οι αντιπρόσωποί του κάνουν τις συναντήσεις τους. Πρώτα ο Θεός, θα φέρουμε το θέμα του κατώτατου μισθού στο τραπέζι. Δεν θέλουμε να φέρουμε τους εργάτες μας σε δύσκολη θέση. Ωστόσο δεν πρόκειται μόνο για την ικανοποίηση των εργατών και των δημοσίων υπαλλήλων, χρειάζεται να εξασφαλίσουμε και την ικανοποίηση των εργοδοτών.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για δημιουργία στοκ στα τρόφιμα από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και προμηθευτών ο Ερντογάν απείλησε με βαριές ποινές σε όποιον τολμήσει να το ξανακάνει: “Δεν είναι βιώσιμη αυτή η πρακτική. Ας τολμήσει κάποιος να το ξανακάνει και θα έχει βαριές συνέπειες. Δεν μπορούμε να το επιτρέπουμε αυτό.”

Τέλος ανέφερε ότι δεν θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις ενάντια σε οργανώσεις που θεωρεί τρομοκρατικές και σε προέβη σε νέες επιθετικές δηλώσεις ενάντια στην Κύπρο.

Πηγή: Solhaber

Δείτε ακόμα...