Επίσκεψη Μενέντεζ στο υπουργείο Άμυνας – Βαθαίνει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια των αμερικανονατοϊκών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Ν.ΠΑΝΑΓΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ROBERT MENENDEZ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΑΣΤΕΡΑ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ (EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ)

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ, επισκέφθηκε το υπουργείο Άμυνας. Συζητήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ και η διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Ο Μενέντεζ μίλησε για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ.

Ευχαρίστησε μάλιστα τη χώρα μας για τη φιλοξενία, όπως χαρακτήρισε την παρουσία των αμερικανονατοικών στρατευμάτων σε βάσεις στη χώρα μας κάνοντας αναφορά στη βάση της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο νέο μνημόνιο συναντίληψης για το οποίο όπως είπε υπάρχει συνεργασία και ότι πρόκειται να αποτελέσει ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις.

Τέλος ο Μενέντεζ έκφρασε την επιθυμία του το νομοσχέδιο για την Αμερικανοελληνική αμυντική και διακοινοβουλευτική συνεργασία 2021, να έχει ψηφιστεί μέχρι το φθινόπωρο.

Δείτε ακόμα...