Επίσκεψη Μπλίνκεν σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ

ΗΠΑ - Άντονι Μπλίνκεν
Φώτο Αρχείου / Άντονι Μπλίνκεν / Πηγή: TWITTER

Τις επικίνδυνες διεργασίες που «τρέχουν» στα ελληνοτουρκικά και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο με μπούσουλα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς των μονοπωλίων και τα σχέδια «ΝΑΤΟϊκής συνοχής», αποτυπώνουν οι πληροφορίες για την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν σε σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ τις επόμενες εβδομάδες. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Hellasjournal η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην κορυφή της αμερικανικής διπλωματίας, η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Φλεβάρη και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλλάδα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να πραγματοποιηθεί τόσο ο «Στρατηγικός Διάλογος» ΗΠΑ – Ελλάδας, που εγκαινιάστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το σχήμα 3+1 μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου και των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ αυτή την εβδομάδα ο Μπλίνκεν υποδέχεται τον Τούρκο ομόλογο του στην Ουάσιγκτον με όλη την «ατζέντα» του ιμπεριαλιστικού παζαριού. Θυμίζουμε πως δημοσιεύματα αμερικάνικων εφημερίδων κάνουν λόγο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ τις ίδιες μέρες θα καταθέτει στο Κογκρέσο πρόταση για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία. 

Δείτε ακόμα...