Επίσκεψη πρωθυπουργού στις ΗΠΑ: Άθλια ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών και ιστοσελίδων

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ - 17/05/2022
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ – 17/05/2022

Άθλια ήταν στην πλειοψηφία τους τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών και των ιστοσελίδων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Μπάιντεν. Τόνοι άχρηστης πληροφορίας εκτοξεύονταν δεξιά και αριστερά: Για τη γραβάτα του Προέδρου των ΗΠΑ, που είχε πάνω της ελληνικές σημαίες, για τα «κρυφά μηνύματα» στην ομιλία Μπάιντεν, για τους «εκλεχτούς» ομογενείς καλεσμένους στη δεξίωση στον Λευκό Οίκο, για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις επισκεπτών και οικοδεσποτών, για το μενού στο επετειακό φαγοπότι που ακολούθησε.

Όλα αυτά για να μας πουν ότι το κλίμα ήταν «θερμό» στην υποδοχή του πρωθυπουργού, ότι υπήρξαν «χημεία» και «φιλική διάθεση», κι επομένως οι ΗΠΑ «θα στηρίξουν την Ελλάδα στα εθνικά της θέματα, έναντι της Τουρκίας», όπως ήταν η κατακλείδα των περισσότερων σχολιαστών. «Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει»!

Βαθιά ελληνική εμπλοκή

Η «διπλωματία της γραβάτας», όμως, την οποία εκθείαζαν τα αστικά ΜΜΕ, καμιά σχέση δεν έχει με τους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που μαίνονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη βαθιά ελληνική εμπλοκή, με την ένταση στα Ελληνοτουρκικά που κλιμακώνεται στο έδαφος αυτών των ανταγωνισμών, με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα – με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων – για μεγαλύτερη συμμετοχή στα ευρωατλαντικά σχέδια και για σταθερή υπεράσπιση της «ΝΑΤΟικής συνοχής».

Αυτά είναι που βάζουν σε κίνδυνο πρώτα απ’ όλα τον λαό μας, που γίνεται στόχος, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενώ αυτό που συζητήθηκε τελικά, όταν οι πόρτες έκλεισαν, ανάμεσα στον Μητσοτάκη και στον Μπάιντεν, ήταν να υπάρξει προσήλωση στην ατζέντα που αποφασίστηκε στην τελευταία συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο. Δηλαδή, στον αμερικανοΝΑΤΟικό «οδικό χάρτη» των διευθετήσεων στην περιοχή, που περιλαμβάνει και τα Ελληνοτουρκικά, προετοιμάζοντας το έδαφος για να φορεθούν …γραβάτα στον λαό επώδυνες και επικίνδυνες «λύσεις» στο Κυπριακό, στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...