Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στη Σόφια

EUROKINISSI

Τη Βουλγαρία επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος μετά από επίσημη πρόσκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Μπόικο Ροσκόφ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν «θέματα εκπαίδευσης αστυνομικών και τις κοινές ενέργειες που αναλαμβάνουν οι δύο χώρες για την προστασία των συνόρων τους, που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ». Δηλαδή, στην καταστολή κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Άλλωστε, η Βουλγαρία, όπως και η Ελλάδα έχουν χτίσει «τείχη» αναχαίτισης των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Επίσης, τόνισαν ότι «Ελλάδα και Βουλγαρία θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών και την πρόληψη των παράνομων διελεύσεων στα σύνορα».

Συμφώνησαν επίσης «για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας και πιο συγκεκριμένα την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και την κοινή δράση κατά όλων των μορφών διασυνοριακού εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας, ιδίως στη λεγόμενη “Βαλκανική Οδό”».

Δείτε ακόμα...