Επίσκεψη του Ν. Παπανστάση στο Φυλάκιο της ν. Παναγιάς

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη ε.α και βουλευτή του ΚΚΕ, Ν. Παπαναστάση επισκέφθηκε το φυλάκιο στη νήσο Παναγιά (Χίος)

Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί ο Αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, σε Χίο, Οινούσσες και Παναγιά.

Το πρόγραμμα του βουλευτή ξεκίνησε την Τρίτη με επίσκεψη στο Φυλάκιο της νήσου Παναγιάς και τη χώρα των Οινουσσών, ενώ το απόγευμα μίλησε στο κοινοτικό κατάστημα Λαγκάδας με θέμα: «Πόλεμος, ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια. Υπάρχει διέξοδος από αυτή τη βαρβαρότητα;».

Σήμερα, θα έχει συνάντηση με τον Λιμενάρχη Χίου, τους Διευθυντές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, και Ενώσεις Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών.

Θερμή υποδοχή στο Φυλάκιο Παναγιάς

Χθες, Τρίτη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη ε.α και βουλευτή του ΚΚΕ, Ν. Παπαναστάση επισκέφθηκε το φυλάκιο στη νήσο Παναγιά.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης, ο Ορέστης Παπαγιάννης, μέλος του Τμήματος για τις ΕΔ και τα ΣΑ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Άρης Μιχαλάκης και ο Γιάννης Ζωφός από την Κομματική Οργάνωση Χίου, ο Γιώργος Αμπατζής, Περιφερειακός Σύμβουλος στην ΠΕ Χίου και ο Μάρκος Σκούφαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Χίου.

Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μετέφερε από το λιμάνι της Χίου στο φυλάκιο Παναγιάς πλωτό σκάφος του λιμενικού.

Η επίσκεψη αυτή, μεγάλης συμβολικής αξίας, επιβεβαιώνει το σταθερό ενδιαφέρον του ΚΚΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οπλίτες θητείας που υπηρετούν σε δύσκολες συνθήκες σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας. Θυμίζουμε, εξάλλου, την επίσκεψη και σε άλλα νησιά και σε φυλάκια και μονάδες του νομού Έβρου, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Εκ μέρους της 96 ΑΔΤΕ, την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποδέχθηκε ο Διοικητής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Χατζής.

Επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή με αναψυκτικά και γλυκό, σε μια στιγμή ανάπαυλας για τους στρατευμένους και το μόνιμο προσωπικό.

Απ’ την πλευρά του, το κλιμάκιο του Κόμματος δώρισε βιβλία για το φυλάκιο και πρόσφερε τοπικά εδέσματα της Χίου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε σύντομη ενημέρωση απ’ τον Διοικητή και τον Αρχιφύλακα του φυλακίου για την περιοχή ευθύνης αλλά και την αποστολή.

Ταυτόχρονα, έγινε μια τοπογραφική ενημέρωση ενώ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο επιτηρητικός ρόλος του φυλακίου και η επι 24ωρου βάσεως αναγνώριση σε αέρα, θάλασσα και στεριά.

Στη συνέχεια ο Νίκος Παπαναστάσης συνομίλησε με το μόνιμο προσωπικό και τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους.

Ο βουλευτής του Κόμματος, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας την οποία οι στρατευμένοι και το μόνιμο προσωπικό βιώνουν «από πρώτο χέρι» στην περιοχή.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, τον επικίνδυνο ρόλο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, που παίζουν οι ΗΠΑ, ο οποίος επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με τη συμμετοχή του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ, USS Arlington, στην άσκηση EFES της Τουρκίας με σενάριο την κατάληψη νήσου.

Επισημάνθηκε, ακόμη πως το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός υπηρεσίας.

Ο Νίκος Παπαναστάσης σημείωσε πως το ΚΚΕ διεκδικεί τη λύση τους μέσα από παρεμβάσεις αλλά και μέσω του κοινοβουλίου με εκατοντάδες ερωτήσεις που έχει καταθέσει.

Τέλος ευχήθηκε στους στρατευμένους καλή δύναμη και κουράγια στη θητεία τους με το κεφάλι ψηλά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...