Επίσκεψη του Νίκου Παπαναστάση στην 116 ΠΜ στον Άραξο

Ο Νίκος Παπαναστάστης, βουλευτής του ΚΚΕ με τον Διοικητή της 116 Π.Μ της ΠΑ στον Άραξο, 19/6/2020
Ο Νίκος Παπαναστάστης, βουλευτής του ΚΚΕ με τον Διοικητή της 116 Π.Μ της ΠΑ στον Άραξο, 19/6/2020 / Πηγή: alt.gr

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου, ο κύκλος συναντήσεων κλιμακίου του ΚΚΕ με τις Διοικήσεις και στελέχη μάχιμων Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Το κλιμάκιο με επικεφαλής το Βουλευτή του Κόμματος Νίκο Παπαναστάση καθώς και τον Δημήτρη Τζαβάρα, Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ,  σήμερα, μετά τη χθεσινή επίσκεψη στην 117 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Ανδραβίδας, είχε συνάντηση με τη Διοίκηση της 116 ΠΜ στον Άραξο.

Η εν λόγω ΠΜ, αποτελεί μια απ’ τις κρισιμότερες μάχιμες Μονάδες της ΠΑ, με ευθύνη τη διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, σε σημαντικότατες περιοχές της χώρας μας.

Η Διοίκηση της 116 ΠΜ προς το κλιμάκιο του ΚΚΕ, έκανε ολοκληρωμένη παρουσίαση – ενημέρωση, που περιελάμβανε στοιχεία για την ιστορία, το έργο, τις αποστολές, το προσωπικό και τα μέσα της Μονάδας, τις ιδιαίτερες συνθήκες εκτέλεσης της αποστολής τους αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών τους. 

Ο Βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης αντίστοιχα στη τοποθέτησή του, εξήγησε ότι αυτού του είδους οι επισκέψεις, δεν έχουν μόνο συμβολική σημασία. Η σημασία τους είναι κυρίως ουσιαστική.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Μέσα απ’ αυτές τις συναντήσεις, πρόθεση και θέλησή μας είναι, να τιμήσουμε το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και κατ’ επέκταση συνολικά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (μόνιμους και στρατευμένους) για τη συνεισφορά τους στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καθημερινά για να προασπίσετε αυτά τα στοιχεία, υπερβαίνετε τα ανθρώπινα όρια. Θέλουμε να τιμήσουμε επίσης, την πάλη του ελληνικού λαού και την αμέριστη συνεισφορά του σ’ αυτό τον αγώνα, αποσκοπώντας τελικά, στην ειρηνική συμβίωση με όλους τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους.

Κατήγγειλε  το ρόλο των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και άλλων τέτοιων δυνάμεων στην περιοχή, που με τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις, αποτελούν τον πρώτο και κύριο κίνδυνο για την ειρήνη.

Κλείνοντας, αφού ευχαρίστησε τη Διοίκηση της 116 ΠΜ για την υποδοχή, την ενημέρωση και τη συζήτηση που ακολούθησε, ζήτησε να μεταφερθούν οι ευχαριστίες του ΚΚΕ στο σύνολο του προσωπικού της Πτέρυγας Μάχης, δηλώνοντας ότι «… όπως μέχρι σήμερα, έτσι και πιο έντονα, θα συνεχιστεί η υποστήριξη του Κόμματός μας στην κατεύθυνση επίλυσης των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό και οι οικογένειές τους και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία). 

Δείτε ακόμα...