Επιστολή από Λήμνο, κρούσμα κορονοϊού σε φαντάρο – Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

Στρατός Λήμνος
Πηγή: Eurokinissi

Θετικό κρούσμα covid-19 επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ημέρες σε στρατιώτη που υπηρετεί τη θητεία του στην Λήμνο και επέστρεψε στο νησί από την άδειά του. Η ιχνηλάτησή του είναι αρνητική στον άμεσο περίγυρό του.

Η είδηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της γεωγραφικής και αριθμητικής εξάπλωσης πλέον του ιού και στην ουσία ήταν υγειονομικά αναμενόμενη.

Όμως πρέπει να κρατήσουμε και να αναδείξουμε ορισμένα σημεία:

1) Ο στρατιώτης είναι πλήρως ασυμπτωματικός και εντοπίστηκε από έλεγχο πρωτοκόλλου, ο οποίος όμως δεν εφαρμόζεται μαζικά σε όσους γυρνούν από άδεια από διάφορες περιοχές της χώρας.

Έχει τονιστεί από τους πρώτους μήνες της πανδημίας η αξία των μαζικών τεστ ως μέτρο -«ανάχωμα» για την εξάπλωση του ιού. Όταν όμως η Υγεία αντιμετωπίζεται με λογικές κόστους-οφέλους, η διενέργεια τόσων ελέγχων φαντάζει επιστημονική φαντασία. Ποιος εγγυάται ότι κανένας άλλος στρατιώτης από ολόκληρες ΕΣΣΟ που γυρνούν από άδεια δεν είναι ασυμπτωματικά θετικός;

2) Ο μοριακός αναλυτής που προμηθεύτηκε πρόσφατα η Λήμνος αποδείχθηκε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέτρο για το νησί και συνεπώς για κάθε ευρύτερη γεωγραφική περιοχή ή νησιά δυσπρόσιτου χαρακτήρα. Γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνει στο Γ.Ν. Λήμνου.

Ποιος εγγυάται όμως ότι δεν θα μετακινηθεί και αυτός όπως ο μοριακός αναλυτής της Σύρου, για να μπαλώσει τρύπες και κενά άλλων περιοχών κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης; Προσωπικό, κλινικές και υλικοτεχνικές υποδομές πηγαινοέρχονται μεταξύ νοσοκομείων και νησιών για να καλύψουν τα χαίνοντα κενά της χρόνιας υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

3) Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα για αυστηρότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων εντός των στρατοπέδων με σκοπό την προστασία της υγείας των στρατιωτών και των στελεχών.

Φαντάροι από τη Λήμνο

Δείτε ακόμα...