Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες διαβίωσής μας στο 211 Μ/Κ ΤΕ Ρόδου. Τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκαν στη μονάδα κρούσματα κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους ενώ είναι και πολλοί οι οποίοι έχουν αρρωστήσει με γρίπη. Τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι σχεδόν ανύπαρκτα τόσο πριν όσο και μετά την εκδήλωση των κρουσμάτων. Τεστ πραγματοποιούνται πολύ καθυστερημένα και όχι σε όλους ενώ κάποιοι από τους συναδέλφους μας που βγαίνουν αρνητικοί «σωριάζονται» στον ίδιο θάλαμο με αυτούς που δεν έχουν κάνει καθόλου το τεστ. Απολύμανση στους χώρους της μονάδας πραγματοποιείται σπάνια ενώ παράλληλα λόγω των κακών εγκαταστάσεων (π.χ φραγμένες σωλήνες) δημιουργούνται πρόσθετες εστίες μικροβίων. Τα μέτρα που έχουν παρθεί, εκτός από τα λίγα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί, σταματούν με παροτρύνσεις του τύπου «να είστε προσεκτικοί».
Επιπλέον το φαγητό σε καθημερινή βάση είναι εντελώς ακατάλληλο, ελλιπείς μερίδες και κακής ποιότητας που δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες μας με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να βάζουμε από την τσέπη για συμπλήρωμα, όσοι έχουν τη δυνατότητα.
Ζεστό νερό για τις ανάγκες προσωπικής υγιεινής παρέχεται με το σταγονόμετρο ενώ αναλώσιμα παρέχονται δωρεάν σε πολύ μικρές ποσότητες ή και καθόλου με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να τα αγοράζουμε.
Σε όλα αυτά φυσικά δεν έχουμε μείνει αμέτοχοι, έχουμε απαιτήσει να δοθούν λύσεις ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι «εδώ είναι στρατός, δεν είστε πριγκίπισσες για να έχετε τέτοιες ανέσεις».



