Επιστολή ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου: “Όμηροι” της υποστελέχωσης

Σκάφος Λιμενικού Ναύπλιο

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Δωδεκανήσου δημοσίευσε επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες με την οποία ζητά την ενίσχυση της πειοχής σε προσωπικό. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, όχι μόνο η υποστελέχωση συνεχίζεται και κατά τη φετινή θερινή περίοδο αλλά και μέσα από το συμβούλιο μεταθέσεων δεν προέκυψε ενίσχυση για την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Ακολουθεί ολόκληρη η Επιστολή:

Ρόδος, 22 Ιουνίου 2020

Αρ. Πρ. 13/2020

ΠΡΟΣ: Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρο

ΚΟΙΝ: 1. Β΄ Υ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχο Λ.Σ. Ισάκογλου Νικόλαο

             2. Διοικητή 8ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχο Λ.Σ. Αργυράκη Ιωάννη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την περσινή μας επαλήθευση, δυστυχώς, για το διαφαινόμενο φιάσκο των συμβουλίων μεταθέσεων απ’ όπου αφενός δεν προέκυψε ενίσχυση για την περιοχή και αφετέρου συνάδελφοι που πληρούσαν τα τυπικά προς μετάθεση κριτήρια παρέμειναν για άλλο ένα χρόνο “όμηροι” των παραδοχών λόγω υποστελέχωσης, είμαστε ξανά στη δυσάρεστη θέση να ζητάμε τα αυτονόητα.

Λειτουργώντας οριακά ένα χρόνο με την “τεχνητή υποστήριξη” των αποσπασμένων, οι Λιμενικές Αρχές μας καλούνται πλέον λύνοντας κουίζ με αριθμούς για δυνατούς λύτες, να στελεχώσουν από την υπάρχουσα δύναμη τα φυλάκια της θερινής περιόδου, νεοσυσταθέντα φυλάκια και νέα ΠΛΣ, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και το φαινόμενο των αποσπάσεων από την περιοχή μας προς ενίσχυση περιοχών εκτός Ανατολικού Αιγαίου (!) με κάποια Λιμεναρχεία της περιοχής μας να έχουν πλέον σχεδόν ίσο αριθμό αποσπασμένων προς ενίσχυση, με αποσπασμένους για ενίσχυση!

Προφανώς όλα αυτά είναι απλό να τα συζητάμε αλλά αδιανόητο να τα ζούμε.

Κύριε Αρχηγέ, με τις διαδοχικές σας επισκέψεις στην περιοχής μας, είδατε ιδίοις όμμασι την κατάσταση στις Λιμενικές Αρχές και τα ΠΛΣ και είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε, όπως και εμείς, πως τα δεδομένα στην περιοχή αλλάζουν ταχέως και τα πιο δύσκολα ίσως είναι ακόμα μπροστά μας. Εκφράζοντάς σας τις ιδιαίτερες ανησυχίες μας για αρνητικό αποτέλεσμα και στα φετινά συμβούλια μεταθέσεων με την δικαιολογία των επερχόμενων τοποθετήσεων των νέων συναδέλφων το 2021, σας καλούμε να δώσετε “σάρκα και οστά” στην έκφραση ευαρέσκειας και αμέριστης στήριξής σας προς τους συναδέλφους της περιοχής, τόσο δημιουργώντας ένα κρυστάλλινο και αδιάβλητο πλαίσιο αποσπάσεων από την περιοχή όσο φυσικά και ενισχύοντας μας στο 100% της, ανεπαρκούς, οργανικής μας σύνθεσης.

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος   ΖΑΧΑΡΗΣ Κωνσταντίνος

Ο   Γεν. Γραμματέας      ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

Δείτε ακόμα...