Επιστολή φαντάρων από Λαγό Έβρου: Στρατιώτες και λαός κατά του Φασισμού

7 Οκτωβρίου, ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Πέρα από το σκεπτικό της οποιαδήποτε απόφασης, οι στρατιώτες ενώνουμε τη φωνή μας με τον λαό και απαιτούμε την πλήρη, ιδεολογική και πρακτική, καταδίκη των ναζιστών.

Οκτώ δεκαετίες μετά την ήττα των ναζιστών του Χίτλερ και των συνεργατών τους, που αιματοκύλισαν τον κόσμο και την πατρίδα μας, ντόπιοι θιασώτες των SS συνεχίζουν ακόμη να τους έχουν ως πρότυπα.

Θεωρούμε αδιανόητο 7 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φυσσα και σωρεία εγκληματικών ενεργειών και πρακτικών, και με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, να διατηρείται ένα κανονικό καρκίνωμα μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Εμείς ως στρατιώτες του ακριτικού Έβρου, όσο πρόθυμοι είμαστε να προστατέψουμε κάθε εκατοστό της πατρίδας μας, άλλο τόσο δηλώνουμε πώς δεν θα ανεχτούμε η γνήσια αγάπη και αυταπάρνηση για την πατρίδα να ταυτίζεται με λογικές μίσους των γειτονικών λαών.

Το τείχος που πρέπει να στηθεί ενάντια στο μίσος για τις πατρίδες των άλλων και ειδικά για τους πρόσφυγες και μετανάστες, εξασφαλίζει έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί η ίδια η ιστορική μας μνήμη.

Και πάνω από όλα, εξασφαλίζει, την προστασία του λαού μας και όλων των αδύναμων που αιμορραγούν από την φτώχεια και την κοινωνική αδικία, έναντι όσων επιβουλεύονται τις κρίσεις, τους πολέμους και την δυστυχία των ανθρώπων μόνο και μόνο για να πλουτίσουν.

Ενάντια σε όσους λειτουργούν με το “διαίρει και βασίλευε”, καταστρέφουν τις πανανθρώπινες αξίες, και κάνουν Ευαγγέλιο “το νόμο του ισχυρού”, δηλώνουμε πώς στεκόμαστε πλάι στον λαό και φωνάζουμε:

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον»!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...