Επιστολή φαντάρων από Σάμο

Στρατιώτες

Η κυβέρνηση ρίχνει πολύ βάρος για την προσωπική ευθύνη που έχουμε σαν στρατιώτες για την τήρηση των μέτρων υγιεινής, όμως αδιαφορούν για τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σε στρατόπεδα της χώρας.

Αυτή τη στιγμή στο 298 Μ/Κ Τ.Ε. της Σάμου δεν υπάρχει γιατρός εδώ και ένα μήνα σχεδόν, με αποτέλεσμα όλοι οι στρατιώτες και τα στελέχη να είναι εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Δεν έχει ιδρώσει καθόλου το αυτί τους παρόλο που το γνωρίζουν.

Είναι άμεση ανάγκη να καλυφθεί αυτή η ανάγκη της συγκεκριμένης μονάδας και αυτό αποδείχθηκε με τον πιο άσχημο τρόπο. Την περασμένη εβδομάδα, συνάδελφος, λίγο μετά την υπηρεσία του, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα, διότι κάποιοι στρατιώτες και ένα στέλεχος έτυχε να ξέρουν πρώτες βοήθειες και να αντιδράσουν άμεσα και ψύχραιμα καλώντας ασθενοφόρο. 

Την επόμενη μέρα στην αναφορά αναφέρθηκε το γεγονός αυτό και η ανησυχία από πολλούς στρατιώτες για την έλλειψη γιατρού στο στρατόπεδο. Η απάντηση από τη διοίκηση της μονάδας ήταν ότι έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και πως δεν είναι στο χέρι τους πλέον.

Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να καλύψει τις αυτονόητες και απαραίτητες ανάγκες των στρατιωτών και των στρατιωτικών και ειδικά εν μέσω της πανδημίας. Επίσης η κυβέρνηση και το οποιοδήποτε αρμόδιο υπουργείο δεν ελέγχει, ούτε λύνει αυτά τα ουσιαστικά ζητήματα.

Φαντάροι από το 298 Μ/Κ Τ.Ε. της Σάμου

Δείτε ακόμα...