Επιστολή φαντάρων από τη Λέσβο

Φαντάροι - Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος - Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» - Δεκέμβρης 2019
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος – Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» – Δεκέμβρης 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Ως στρατιώτες χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα δίνοντας τη μάχη ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Δηλώνουμε την απόλυτη στήριξη μας στην κοινωνία που στάθηκε όρθια μπροστά στην τρομοκρατία και τον φόβο που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο τα αστικά μέσα μαζικής εξαπάτησης, που μόνος τους στόχος ήταν να κάμψουν την αντίδραση των εργαζομένων που αρνούνται να μετατραπούν σε σύγχρονους δούλους

Νιώθουμε υπερήφανοι για την κοινωνία που στάθηκε σαν μια γροθιά και δεν έπεσε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού με τον οποίο εργοδοτικά συμφέροντα και κυβέρνηση προσπάθησαν να διχάσουν και να διασπάσουν την εργασιακή αλληλεγγύη.

Υπηρετούμε την θητεία μας και βλέπουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Οι όροι με τους οποίους θα κληθούμε να εργαστούμε είναι χειρότεροι από αυτούς πριν σταματήσουμε εξαιτίας της θητείας. Δεκάωρα, δωδεκάωρα, απλήρωτες υπερωρίες, μη σταθερό ωράριο είναι μερικά από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε.

Η εργατική πάλη δεν μπαίνει στο γύψο ούτε τελειώνει αν δεν ξεμπερδέψουμε μετά τα αφεντικά.

Στρατιώτες 264 Μ/Κ-ΤΕ Λέσβου

Δείτε ακόμα...