Επιστολή φαντάρων από τη Σάμο

Φαντάροι - άσκηση
Πηγή: Eurokinissi

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό του κορονοϊού στην χώρα μας… Για εμάς που αυτήν την περίοδο υπηρετούμε την θητεία μας σε στρατόπεδα και φυλάκια τα μόνα μέτρα που βλέπουμε ότι έχουν παρθεί είναι η απαγόρευση εξόδων για τους φαντάρους, και η πλήρης καθαριότητα από εμάς όλων των χώρων με χλωρίνες και…ξύδι.

Βλέπουμε ότι έξω όταν μιλάμε για απολύμανση εννοούμε ψεκασμοί από  συνεργεία κτλ… Και όμως υπάρχουν ακόμα φυλάκια όπου αυτό δεν έχει γίνει.

Η ατομική υπόθεση και ευθύνη που ακούμε καθημερινά, στον στρατό σημαίνει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση μιας κι ο φαντάρος είναι αναγκασμένος να αγοράσει αντισηπτικά, γάντια ακόμα και είδη καθαριότητας.

Σαφώς όλα τα μέτρα που παίρνονται με κόψιμο αδειών, εξόδων, κτλ έχουν σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και εννοείται ότι τα αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε και ζητάμε καθημερινά όλα τα επιπλέον μέτρα για συνθήκες υγιεινής διότι σε πιθανό κρούσμα είμαστε απολύτως εκτεθειμένοι.
Ακόμη και τώρα με την καραντίνα διεκδικούμε μέριμνα για καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Ζητάμε να έχουμε πρόσβαση στις βιβλιοθήκες, στο ίντερνετ και ακόμα προμήθεια των ΚΨΜ με επιτραπέζια παιχνίδια, ώστε να περνάμε όσο πιο δημιουργικά γίνεται το χρόνο μας εντός των μονάδων. 

Δείτε ακόμα...