Επιστολή φαντάρων από το Μ. Πεύκο για την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΕΔ

Εξόρμηση του ΚΚΕ σε στρατόπεδο- Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες
Από παλαιότερη εξόρμηση του ΚΚΕ στο ΚΕΕΔ

Χαιρετισμούς σε όλους τους νεοσύλλεκτους φαντάρους της ΣΤ΄ ΕΣΣΟ 2020 σε όλη τη χώρα που καλούνται να υπηρετήσουν τη πατρίδα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας λόγω της πανδημίας.

Εμείς οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του Μεγάλου Πεύκου θέλουμε να δώσουμε μια εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί στους λόχους μας:

Οι νεοσύλλεκτοι με την είσοδο τους έκαναν rapid test, τους χορηγήθηκε μάσκα και γάντια, μέτρα τα οποία κρίνονται σε πρώτη φάση θετικά. Το Σαββατοκύριακο όμως που διανύουμε εντοπίζονται στους λόχους μας νέα κρούσματα κορονοϊού κάτι που αποδεικνύει ότι το rapid test τη πρώτη μέρα και μόνο δεν θωρακίζει το στρατόπεδο από τον ιό.

Στους εξωτερικούς χώρους καλούμαστε σωστά να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις όμως η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική στους θαλάμους που ασφυκτιούν από κόσμο. Το πρωί στις τουαλέτες λόγω του ότι υπάρχουν λίγοι νιπτήρες διαθέσιμοι οι φαντάροι συνωστίζονται αναγκαστικά περιμένοντας να ξυριστούν. Κατά τη σίτιση σε μικρότερο βαθμό παρόμοια κατάσταση.

Τις τελευταίες δύο μέρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μπήκαν σε καραντίνα όπως και οι διμοιρίες τους προαιρετικά, όμως στη πραγματικότητα δε μπορεί κανείς να γνωρίζει μέσα σε έναν λόχο με ποιους ήρθε σε επαφή ένα κρούσμα αφού σε τουαλέτες, κψμ, σίτιση μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με τον οποιονδήποτε του λόχου του πέραν της διμοιρίας του..

Λόγω των τελευταίων κρουσμάτων η διοίκηση του στρατοπέδου μας ενημέρωσε ότι θα μας δίδονται επιπλέον μάσκες και αντισηπτικά όμως για τον συνωστισμό κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε.

Για τους πολυάριθμους θαλάμους, μας έχει επιβληθεί να φοράμε μάσκες ακόμα και στον βραδινό ύπνο αφού δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις ώστε να αραιώσουν.

Η αντιμετώπιση άρα και το φταίξιμο για τα κρούσματα κορονοϊού στο στρατόπεδο όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία στη χώρα  μας ρίχνεται πάλι στην ατομική ευθύνη. “Αυτή είναι η κατάσταση είναι δύσκολη, όχι πανικός, φοράτε μάσκες 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.”

Όσων αφορά τη πρωινή διαδικασία προετοιμασίας του στρατιώτη (ξύρισμα κλπ) και τη σίτιση, μας είπαν ότι επαφή με πιθανό κρούσμα θεωρείται αν είσαι στο χώρο με κάποιον πάνω από 15 λεπτά χωρίς μάσκα. Όποτε αφού το ξύρισμα ή η σίτιση διαρκούν λιγότερο θεωρητικά δεν κινδυνεύουμε. Επιχείρημα που στη πράξη έχει αποδειχθεί άτοπο.

Εμείς, οι φαντάροι του ΚΕΕΔ ζητούμε από την κυβέρνηση και την όποια αρμόδια διοίκηση να παρθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του συνωστισμού στα στρατόπεδα που είναι και το βασικότερο πρόβλημα τουλάχιστον στο δικό μας στρατόπεδο ώστε να μπορούμε να είμαστε υγιείς, να μπορούμε να εκπαιδευτούμε άρα να είμαστε και σε θέση να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας!

Χαιρετισμούς σε όλους τους φαντάρους της χώρας και καλή δύναμη!

Δείτε ακόμα...