Επιστολή φαντάρου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου

Στρατευμένοι - Φαντάροι - Νεοσύλλεκτοι - Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), Λαμία
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), Λαμία / Πηγή: ΓΕΣ

Μία εβδομάδα πριν κλήθηκε η Β’ ΕΣΣΟ του 2021 να καταταγεί στα στρατόπεδα υποδοχής. Μία θητεία, όπου κύριος προβληματισμός είναι, πέρα από την νέα μας καθημερινότητα, η ζωή στο στρατόπεδο εν μέσω Covid, με όποιο κίνδυνο. Με την είσοδό μας στο στρατόπεδο, Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) Λαμίας, έγινε rapid test σε όλους τους νεοσύλλεκτους και δόθηκε σετ με κάποιες μάσκες και αντισηπτικό, τα οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι αρκετά για την ολοκλήρωση της βασικής μας εκπαίδευσης. Βασικό είναι ότι, ευτυχώς δεν κληθήκαμε να το πληρώσουμε, όπως συνέβη σε άλλα στρατόπεδα ανά την χώρα μας. Αποτέλεσμα αυτού του αναγκαίου αλλά και πρόχειρου μέτρου ήταν να έχουμε 1 θετικό κρούσμα, το οποίο και κατευθείαν απομονώθηκε από τους υπόλοιπους. Ο Covid όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς παρουσιάστηκε νέο κρούσμα. Ναι μεν ο μηχανισμός του στρατοπέδου αμέσως έθεσε σε απομόνωση τον θάλαμο και έγινε rapid test στο σύνολό του, αλλά σε καμία των περιπτώσεων αυτό δεν είναι αρκετό, όπως και αποδείχθηκε. Μετά και την διενέργεια των τεστ φάνηκε ότι υπήρχαν κι άλλα κρούσματα της ίδιας διμοιρίας.

Αν και φαίνεται πως γίνεται προσπάθεια από τα στελέχη και πρώτα και κύρια από εμάς τους νεοσύλλεκτους, να τηρούνται κάποια βασικά μέτρα προφύλαξης, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προβληματίσουν και αντίστοιχα να υλοποιηθούν: 

Πώς γίνεται να μην υπάρξει διασπορά αν δεν γίνει σωστή ιχνηλάτηση σε όλη την διμοιρία;

Πώς θα γίνει σωστή απολύμανση του χώρου, όπου καθημερινά ζούμε τόσοι άνθρωποι μαζί, όταν δεν έχει έρθει εξειδικευμένο συνεργείο απολύμανσης, κυρίως για τον θάλαμο όπου υπήρξε το κρούσμα, αλλά και συνολικά;

Πώς θα υπάρξει ολοκληρωμένη πρόληψη μπροστά στον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, όταν δεν υπάρχει προγραμματισμός για σταθερά τεστ σε όλους τους φαντάρους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα; 

Και όλα αυτά την ίδια ακριβώς ώρα, όπου δαπανιούνται εκατομμύρια ευρώ για τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια ενώ αντίθετα δεν δίνονται τα απαραίτητα για την υγιή διαβίωση στο στρατόπεδο, πόσο μάλλον μια τέτοια περίοδο.

Νεοσύλλεκτος Β’ ΕΣΣΟ 2021
Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, Λαμία

Δείτε ακόμα...