Επιστολή φαντάρου που υπηρετεί στη Σαμοθράκη: “Τιμή και Δόξα σε όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν”

Πολυτεχνείο 1980
Ακόμα και οι “αύρες” χρησιμοποίησε η κυβέρνηση κατά των διαδηλωτών

Από ένα φαντάρο που υπηρετεί στη Σαμοθράκη…

Απέμειναν λίγες ώρες μέχρι να ξημερώσει 17 Νοέμβρη, μια 17 Νοέμβρη που θα πρέπει να τη θυμόμαστε για καιρό.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τιμώντας απόλυτα τον τίτλο της αστικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε casus belli για την πορεία τιμής σε όλους του πεσόντες και αγωνιστές εκείνης της μαύρης περιόδου, της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Δήλωσε και υπενθύμισε περίτρανα πως αυτό το κράτος είναι απόλυτα ικανό να πάρει μέτρα απέναντι στο εργατικό κίνημα αλλά ταυτόχρονα εγκληματικά και εσκεμμένα άχρηστο να πάρει μέτρα, να προστατεύσει την υγεία του λαού, τον οποίο υποτίθεται πως υπερασπίζεται.

Μα φυσικά ήταν γνωστό πως, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (που θυμόμαστε όλοι πως την τελευταία «αριστερή επέτειο» της 17 Νοέμβρη, λίγο μετά τον «διαβολοκά καλό Τραμπ» και το μεγαλείο του ισχυρού πυλώνα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, έβγαλε τις Αύρες να ξεσκουρίασουν ώστε να τις παραδώσει έτοιμες στην «κακιά» ΝΔ), η Νέα Δημοκρατία θέλει με κάθε τρόπο να κάνει το λαό να ξεχάσει την εμπλοκή των Αμερικάνων στην περίοδο της Χούντας. Ειδικά όσο η εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια βαθαίνει.

Θέλουν επίσης να στρέψουν την κουβέντα αλλού, να κάνουν το λαό να ξεχάσει πως οι αγωνιστές που περίτρανα δηλώνουν πως η πορεία θα γίνει, όπως αρμόζουν οι συνθήκες, είναι και αυτοί που πρωτοστατούν στις διεκδικήσεις για να παρθούν ΟΛΑ τα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού στη χώρα μας.

Απέδειξε λοιπόν μέσα από αυτό το μαχητικό φανατισμό κόντρα στη διεξαγωγή της καθιερωμένης αυτής πορείας, πως ακόμα και σε συνθήκες μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης καταπιάνονται να χτυπήσουν όσους αγωνίζονται, παρά τον «αόρατο εχθρό», όπως τον λένε, γιατί ακριβώς φοβούνται περισσότερο την έξαρση του πρώτου.
Αυτό αξίζει να το θυμόμαστε.

Θα είμαι μαζί σας. Συντροφικούς χαιρετισμούς από τη Σαμοθράκη.
Τιμή και δόξα σε όσους αγωνίστηκαν και πέσανε.
Για πάντα θα είναι στα κόκκινα γραμμένο από το αίμα του λαού:

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δείτε ακόμα...