Επιστολή ναύτη από Φρεγάτα ενάντια στην αύξηση της θητείας

Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ»

Με τη σειρά μου θα ήθελα κι εγώ να εκφράσω την εναντίωση μου στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να λέει ότι αυξάνει τη θητεία  στο στρατό ξηράς για να στελέχωσει παραμεθόριες περιοχές και την ίδια στιγμή να στέλνει στρατιωτικό προσωπικό σε αποστολές εκτός συνόρων εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό σε περισσότερους κινδύνους.

Με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας το μάρμαρο θα το πληρώσει πάλι η οικογένεια του στρατιώτη αφού τα 8,62 ευρώ που δίνονται τον μήνα δεν φτάνουν για τίποτα. Από το κράτος δεν εξασφαλίζεται απολύτως τίποτα πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τη διασπορά του ιού στα στρατόπεδα λόγω της τεράστιας έλλειψης μέτρων.

Ειδικά αυτή τη περίοδο της πανδημίας πρέπει η κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά όλους αυτούς τους φαντάρους και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη. Όχι να δίνει 4 δις ευρώ στις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οργανισμοί που μόνο περαιτέρω μας μπλέκουν σε ανταγωνισμούς και συγκρούσεις,  ούτε από την άλλη να φορτώνει κι άλλα αντεργατικά μέτρα στις πλάτες του λαού όπως κάνει τις τελευταίες ημέρες με το νομοσχέδιο για τη δεκάωρη εργασία.

Ναύτης Γιάννης Χρυσάφης, Φ/Γ Αδρίας

Δείτε ακόμα...