Επιστολή ναύτη από τη Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς”

Συνεκπαίδευση της Φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με τη γερμανική Κορβέτα FGS LUDWIGHAFEN AM RHEIN στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Λιβάνου στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL MAROPS του ΟΗΕ
Φώτο Αρχείου / Συνεκπαίδευση της Φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με τη γερμανική Κορβέτα FGS LUDWIGHAFEN AM RHEIN στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Λιβάνου στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL MAROPS του ΟΗΕ / Πηγή: unifil

Οι ναύτες ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες των εργαζομένων απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εντολές των αφεντικών και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρεί να καταργήσει το 8ωρο, να καθιερώσει την απλήρωτη εργασία, να θέσει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία.

Οι στρατευμένοι νιώθουμε τι σημαίνει να είσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο πόδι, να μην έχεις ελεύθερο χρόνο. Να δουλεύεις με μηδενικές αποδοχές. Ο ρόλος του στρατού, ούτως ή άλλως, είναι να σε προετοιμάσει να σκύβεις το κεφάλι, να επιλέγεις τον ατομικό δρόμο και να μην διεκδικείς. Πατάμε πόδι απέναντι σε αυτές τις λογικές.

Όλοι οι ναύτες και οι στρατευμένοι να πάρουν μέρος στη μάχη για την αυριανή ζωή τους. Να συμμετάσχουν στην έξοδό τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλούν οι ταξικές δυνάμεις στις 10 Ιούνη σε όλη τη χώρα. Να απαιτήσουν με την πάλη τους να μην κατατεθεί καν στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Ναύτης Τίτας Παναγιώτης, Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς

Δείτε ακόμα...