Επιστολή ναύτη για τον σεισμό σε Τουρκία-Συρία

Ορκωμοσία Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) του Πολεμικού Ναυτικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκας
Φώτο Αρχείου / Ορκωμοσία Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) του Πολεμικού Ναυτικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκας

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας το αυτονόητο. Η σκέψη μας είναι μαζί σας. Μιλάμε για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο είναι δυστυχώς  απρόβλεπτο και για το οποίο δεν εχει παρθεί κανένα μέτρο από την στιγμή βέβαια που δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό κέρδος, στον βωμό του οποίου όλα θυσιαζονται.

Έτσι λοιπόν, όπως έχει χτυπήσει πολύ ισχυρά και την δική μας χώρα τόσες φορές, με τελευταίο καταστροφικό σεισμό αυτόν του ’99,  γνωρίζουμε πως είναι να μην έχεις που να μείνεις επειδή το σπίτι σου, αυτό για το οποίο ίσως πάλεψες τόσα χρόνια προκειμένου να το αποκτήσεις, να το κάνεις δικό σου, και να ζήσεις μέσα σε αυτό τόσες στιγμές, κατέρρευσε μέσα σε ελαχιστα δευτερόλεπτα.

Γνωρίζουμε πως είναι να περιμένεις βοήθεια από άλλους, την στιγμή που εσύ κοιμάσαι στους δρόμους και όλα σου τα υπάρχοντα εχουν καταστραφεί. Σε κάτι τέτοιες στιγμές λοιπόν, όπως επίσης και στους καθημερινούς αγώνες που δίνει ο κάθε λαός ξεχωριστά, θυμόμαστε πως είμαστε όλοι οι λαοί ίδιοι και πως μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Ο λαός για τον λαό. Αδέρφια γείτονες, Τούρκοι και Σύριοι, μην χάνετε την ελπιδα σας. Τώρα είναι που πρεπει να φανείτε δυνατοί. Η σκεψη όλων ειναι μαζί σας. 

Ναύτης από Ν. Β ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε ακόμα...