Επιστολή Ναύτη με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις

Ορκωμοσία Ναύτες 2020

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε ως πρόσχημα την πανδημία για να περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο της απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων και συγκεντρώσεων εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αφήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα τάρταρα για να έχουν κέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και οι υπόλοιποι.

Είναι προκλητικό, όταν δεν ακούει τις διεκδικήσεις υγειονομικών, του εργατικού-λαϊκού κινήματος που όλο το προηγούμενο διάστημα φωνάζουν να ανοίξουν νοσοκομεία, να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτές. Είναι προκλητικό, όταν τις τελευταίες μέρες βγαίνουν καταγγελίες από τους νεοσύλλεκτους φαντάρους για ελλιπή μέτρα προστασίας, ότι δεν επαρκούν τα τεστ.

Το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι είναι ικανό να τηρήσει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, το έχει αποδείξει με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και συνολικά με την δράση του. Η ένταση της καταστολής απέναντι στο λαό και την νεολαία πάει πλάι-πλάι με την αντιλαϊκή πολιτική. Την αντιλαϊκή πολιτική που το τελευταίο διάστημα θυσιάζει την υγεία του λαού για τα κέρδη των λίγων.

Η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου γιατί αποτελεί κάθε χρόνο σταθμό για τους αγώνες το εργατικού-λαϊκού κινήματος, που φέτος πρέπει να ενταθούν για να επιβάλει με την πάλη του τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Γιατί η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει την πανδημία για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Γιατί το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο λαός και η νεολαία θα ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης στην πράξη.

Δείτε ακόμα...