Επιστολή νεοσύλλεκτου από το Σουφλί: “Η κυριαρχία της ατομικής ευθύνης”

Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2020 Δ΄ ΕΣΣΟ 06-07/08/2020
Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2020 Δ΄ ΕΣΣΟ 06-07/08/2020 / Πηγή: ΓΕΣ

Είμαι ένας από τους εκατοντάδες που καταταγήκαμε στο Σουφλί με την τελευταία ΕΣΣΟ του έτους.

Στο στρατόπεδο από τις πρώτες διαδικασίες που κάναμε μετά την αναγνώριση από την πύλη ήταν τεστ κορονοϊου και συνεχίσαμε τις διαδικασίες των συνεντεύξεων της ενημέρωσης και τον έλεγχο από γιατρούς. Σε κανέναν δεν ανακοίνωσαν το αποτέλεσμα του τεστ ενώ είχαμε ήδη έρθει σε επαφή με προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και μεταξύ μας, αλλά βρέθηκαν όπως μάθαμε μερικές μέρες αργότερα κάποιοι θετικοί στρατιώτες που όμως κατετάγησαν κανονικά και μοιράστηκαν σε στρατόπεδα της περιοχής.

Στο στρατόπεδο μας δεν έχει γίνει επίσημα κάποια ενημέρωση στους φαντάρους για την κατάστασης και τα κρούσματα. Από το φαγητό που πηγαίνουν στα άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα καταλάβαμε και μάθαμε ότι υπάρχει κρούσμα στο στρατόπεδο και από κουβέντες μεταξύ των φαντάρων. Ο στρατιώτης που είναι θετικός βρίσκεται σε δωμάτιο, σε λόχο με εκατοντάδες φαντάρους και όχι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπως προστάζουν οι περιστάσεις.

Επίσημα δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση στους υπόλοιπους. Ενώ όλοι οι στρατευμένοι τηρούμε τα μέτρα κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες στους κοινόχρηστους χώρους και στους εξωτερικούς, συνωστιζόμαστε σε μικρούς θαλάμους λόγω έλλειψης υποδομών και χρησιμοποιούμε δεκάδες την ίδια τουαλέτα και τα ίδια ντουζ.

Επιπρόσθετα τρώμε στους κλασσικούς μεταλλικούς δίσκους αντί να χρησιμοποιούμε συσκευασίες μιας χρήσης ώστε να μειώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης και να μην επιβαρύνουμε το προσωπικό και τους χρεωμένους στη σίτιση στρατιώτες.

Αντιφάσεις δηλαδή, της κυβέρνησης όπως έξω απ’ το στρατό, έτσι και μέσα. Αυτό για όσους λένε “εδώ είναι στρατός”, “ξέχνα τα υπόλοιπα”. Κατά τα άλλα η ατομική ευθύνη και εδώ βασιλεύει για τα καλά.

Καλή δύναμη και καλή αγωνιστική θητεία.
Στρατιώτης από τον Έβρο

Δείτε ακόμα...