Επιστολή στρατευμένων για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Εμείς, στρατιώτες από το στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη ενώνουμε τη φωνή μας με  τις χιλιάδες των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου, που απαιτούν την απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη της Κυβέρνησης της ΝΔ.

135 χρόνια μετά το Σικάγο η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εντολές των αφεντικών και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρεί να καταργήσει το 8ωρο, να καθιερώσει την απλήρωτη εργασία, να θέσει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία.

Ο Σούπερμαν του Υπουργείου Εργοδοσίας, μπαρουτοκαπνισμένος σε τέτοιες βρώμικες δουλειές, εκπόνησε ένα πραγματικό τερατούργημα, που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα, νομιμοποιώντας την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων από την εργοδοσία. Για αυτό άλλωστε ΣΕΒ και λοιπές δυνάμεις τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Αν νομίζουν όμως πως θα έχουν εύκολη δουλειά, είναι πράγματι «πτωχοί τω πνεύματι». Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Η εργατική τάξη θα το θάψει, όπως έκανε και με άλλες αλήστου μνήμης προσπάθειες κατάργησης της ταξικής πάλης.  Γιατί η εκμετάλλευση δεν θέλει φτιασιδώματα και διευθέτηση, αλλά ανατροπή.

Καλούμε τους στρατιώτες να πάρουν μέρος στη μάχη για την αυριανή ζωή τους. Να συμμετάσχουν στην έξοδό τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλούν οι ταξικές δυνάμεις στις 10 Ιούνη σε όλη τη χώρα. Να οργώσουν τα στρατόπεδα σαλπίζοντας το μήνυμα της αντίστασης. Για να μην κατατεθεί καν στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Για τα Σικάγο των ημερών μας.

Στρατιώτες από το στρατόπεδο Κανδηλάπτη

Δείτε ακόμα...