Επιστολή στρατιώτη ενάντια στην αύξηση της θητείας

Πεντάγωνο Κτίριο
Πηγή : Eurokinissi

Θα ήθελα να εκφράσω την εναντίωση μου στην αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς που φέρνει η κυβέρνηση με την πρόφαση της στελέχωσης των στρατοπέδων της ελληνικής παραμεθορίου. Το μέτρο αυτό δεν έρχεται ουρανοκατέβατο, καθώς αποτελεί κομμάτι της πολιτικής της κυβέρνησης, που αυτή τη στιγμή, παρόλο που θεωρεί την παραμεθόριο υποστελεχωμένη, στέλνει στρατιωτικό προσωπικό σε ΝΑΤΟικές πρόβες πολέμου έξω από τα σύνορα της χώρας (π.χ. Defender 21), οι οποίες βάζουν φιτίλι στο ήδη εύφλεκτο κλίμα που υπάρχει στην περιοχή και καθιστούν τη χώρα μας ορμητήριο για τις διεκδικήσεις των ΗΠΑ έναντι των ανταγωνιστών τους, Κίνα και Ρωσία.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να στέλνει στρατιωτικό προσωπικό εκτός συνόρων, και να δίνει 4 δις ευρώ στις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Αυξάνει τη θητεία σε 12 μήνες, λέγοντας στην ουσία στις λαϊκές οικογένειες πως πάλι αυτές θα πληρώσουν τη νύφη, αφού ως γνωστόν, με τον αστείο “μισθό” των 8,62 το μήνα, η στρατιωτική θητεία είναι ένα δυσβάσταχτο βαρίδι για τις τσέπες μας και των οικογενειών μας.

Αντί να αυξάνουν τη θητεία και να επιβαρύνουν τις τσέπες μας, ας κοιτάξουν να στηρίξουν οικονομικά τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στους δύσκολους αυτούς καιρούς της πανδημίας!

Τάσης Καποδίστριας – ΕΤΥΠ /ΓΕΕΘΑ

Δείτε ακόμα...