Επιστολή στρατιώτη για την έναρξη του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ

30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ
30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!». Είναι το σύνθημα του φετινού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, που πραγματοποιείται, στο Άλσος Τσαμάκια της Μυτιλήνης. Ένα Διήμερο καθιερωμένο ως αγωνιστικός θεσμός στην νεολαία, σημείο συνάντησης για χιλιάδες νέες και νέους, που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, ως η αυριανή βάρδια των εργαζομένων, για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Έχει αποδειχτεί και από την πρόσφατη ιστορία αλλά και το παρόν, πως μόνο βάσανα έχει να προσφέρει αυτή η εμπλοκή στο λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.

Η οργάνωση του φετινού Διημέρου αποτελεί έκφραση γνήσιας αλληλεγγύης αναμεταξύ των λαών. Ενάντια στις διεκδικήσεις που αξιώνει η τουρκική αστική τάξη στην χώρα μας, με αναθεώρηση διεθνώς αναγνωρισμένων συμβάσεων και προκλήσεις. Ενάντια στην δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ που δίνει αέρα στα πανιά της τούρκικης άρχουσας τάξης.

Σκόπιμα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, αποκρύπτουν πως με δικές τους επιλογές, με την περαιτέρω χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΝΑΤΟ, την παραχώρηση στρατιωτικών και άλλων εγκαταστάσεων στους μακελάρηδες των λαών (με βάση την συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΎΡΙΖΑ και επεκτείνει η ΝΔ) συμβάλλουν στα σχέδια και τις επεμβάσεις σε βάρος των λαών στην περιοχή μας. Για την λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, την αναβάθμιση δηλαδή της θέσης των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκακιέρα, ο λαός μας μπαίνει όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιούνται και διάφορες περιθωριακές ρατσιστικές φωνές, που στοχοποιούν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, το αποτέλεσμα δηλαδή της πολιτικής που στηρίζουν σε κάθε τους ευκαιρία, την βαθύτερη σύνδεση στο ευρωατλαντικό άρμα. Τέτοιες φωνές γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος ο λαός της Λέσβου από που προέρχονται και πού αποσκοπούν• να μολύνουν την συνείδηση της νεολαίας και της πλειοψηφίας της κοινωνίας με μίσος απέναντι στον αδύναμο, στο θύμα της βαθιάς εκμετάλλευσης.

Οι ίδιοι οι στρατευμένοι του νησιού κοντραριστήκαμε με εθνικιστικά συνθήματα μέσα στα στρατόπεδα, καταγγείλαμε στην αναφορά και βγήκαμε μπροστά να απομονωθούν, να μην βρίσκουν πάτημα στο μυαλό κανενός στρατιώτη. Είναι οι ίδιοι, που μπροστά στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ βρήκαν ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριο και την μαυρίλα των ιδεών τους, γνωρίζοντας πολύ καλά πως το αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων και της δράσης του, στοχεύει και τους ίδιους, τον φασισμό, γέννημα θρέμμα του σαπισμένου συστήματος που στηρίζουν και εκπροσωπούν.

Στέκομαι αλληλέγγυος στον συνάδελφό οπλίτη ιατρό, που τιμωρήθηκε άδικα με 10 μέρες φυλακή, επειδή εξέφρασε την πολιτική του σκέψη και άποψη, αναφέρετο δικαίωμα όλων μας.

Εύχομαι επιτυχία στο 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ!

Το κύμα της αλληλεγγύης που γιορτάζει στο νησί, να απλωθεί στην χώρα μας για ένα όσο μέλλον, που οι λαοί απαλλαγμένοι από τον βραχνά των εκμεταλλευτών τους, θα ζουν και θα συνεργάζονται αρμονικά με ειρήνη και φιλία.

Στρατιώτης Πουλόπουλος Ιωάννης

Δείτε ακόμα...