Επιστολή συμπαράστασης από νέους στρατευμένους στο Σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO εκφράζουν με επιστολή τους προς το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ νέοι στρατευμένοι.

Η επιστολή αυτή διαβάστηκε στη συγκέντρωση και ακολούθησαν χειροκροτήματα και το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί απεργοί λιμενεργάτες στις προβλήτες της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά

Μια παρέα από Ναύτες και Στρατεύσιμους διοπους της 21Δ ΕΣΣΟ διαβάσαμε το κάλεσμα σας σε οικονομική ενίσχυση και αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε συμβολικά το ποσό των 110 ευρώ από το μηνιάτικο που μας δίνει το ναυτικό και από προσωπικές μας οικονομίες.

Μερικοί από μας είμαστε μεγαλωμένοι στον Πειραιά, το Κερατσίνι και το Πέραμα. Έχουμε συγγενείς, φίλους και γείτονες ανάμεσα σας. Οι υπόλοιποι ακούσαμε για τον αγώνα σας κατά την διάρκεια της θητείας μας, οι ειδήσεις των αγώνων σας μας ταρακούνησαν, μας γέμισαν ελπίδα και συγκίνηση… Σας νιώθουμε εξίσου δικούς μας ανθρώπους…

Δίνετε έναν μεγάλο και δίκαιο αγώνα. Για να αποκτήσετε συλλογική σύμβαση με καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας αντάξιες του 21ου αιώνα. Το επενδυτικό θαύμα της COSCO και η κερδοφορία της πατάει πάνω στα σακατεμένα κορμιά σας και στο αίμα των συναδέλφων σας.

Στον πολύμηνο αυτό απεργιακό σας αγώνα έχετε έρθει αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης με την καταστολή και τις απειλές και τους έχετε αντιμετωπίσει παλικαρίσια στέλνοντας έτσι μήνυμα ανάτασης και ελπίδας σε όλους τους εργαζόμενους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μας διδάξατε ότι οι μάχες δίνονται μπροστά στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων. Κουρελιάσατε στην πράξη τους αντεργατικούς και απεργοσπαστικούς νόμους αποδεικνύοντας πως όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός το αποφασίσουν δεν μπορεί κανείς να τους νικήσει.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για σας, στην μάχη που δίνετε, είναι να προσφέρουμε από το μηνιάτικο μας και τις οικονομίες μας μέσω του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, τον Πειραιά, την Αθήνα, το Καστελόριζο, την Κάρπαθο και την Λέσβο σας στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς. Όσο κι αν καρτεράνε να λυγίσετε έχετε εμάς και τον λαό δίπλα σας.

Καλή δύναμη στον αγώνα σας!

Στρατεύσιμοι Δίοποι: Μανώλης Κ., Σωτήρης Κ., Νικήτας Μ.

Ναύτες: Γιάννης Σ., Νικόλας Α., Νίκος Κ., Θάνος Β. , Φοίβος Β.».

Δείτε ακόμα...