«Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος»

Ενόψει της συμπλήρωσης δύο χρόνων από το έγκλημα στα Τέμπη και την απεργία που έχει προκηρυχθεί στις 28 Φεβρουαρίου, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργανώνουν ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, Πανεπιστήμια και σχολεία, με εκδηλώσεις και συσκέψεις, με στόχο να αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες του εγκλήματος, να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι, προτάσσοντας το βασικό σύνθημα που σημάδεψε από την πρώτη στιγμή τις κινητοποιήσεις με αφορμή το έγκλημα: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!».

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής δραστηριότητας, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εγκαινιάζουν μια νέα καμπάνια στο διαδίκτυο και τα social media, με τίτλο «Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος», επιδιώκοντας να συμβάλουν και μ’ αυτόν τον τρόπο στην αποκάλυψη και προβολή των αιτιών και των υπευθύνων του εγκλήματος, μέχρι την τελική δικαίωση.

Ήδη στα πρώτα βίντεο γίνεται ξεκάθαρη η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος και των αιτιών του, όπως το σπάσιμο ΟΣΕ και τις πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις στους ιδιώτες. 

«Κράτος, κυβερνήσεις, Κομισιόν έχουνε στα χέρια τους το αίμα των Τεμπών!

Συγκάλυψη είναι η προσπάθεια να κρύψεις τις πραγματικές αιτίες που γεννούν εγκλήματα!»

«Τα “Τέμπη” είναι έγκλημα, γιατί κράτος και κεφάλαιο είναι σεσημασμένοι!

Το έγκλημα αυτό έχει ιστορία… Η αντιλαϊκή συνέχεια του κράτους αποτυπώνεται βήμα-βήμα στο αρχικό σπάσιμο του ΟΣΕ, στην ιδιωτικοποίηση, στην εξαγορά του από την ιταλική εταιρεία το 2017, στην επιδότηση με 750 εκατ. ευρώ του επενδυτή για 15 χρόνια κ.λπ.!

Αυτή η αντιλαϊκή συνέχεια του κράτους αποτυπώνεται και στις δραματικές προειδοποιήσεις των συνδικάτων των σιδηροδρομικών, της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ στον ΟΣΕ, αλλά και στις παρεμβάσεις -ακόμα και 1,5 μήνα πριν το έγκλημα στα Τέμπη- του ΚΚΕ στη Βουλή».

«Συγκάλυψη δεν είναι μόνο ιδιότητα του εγκλήματος των Τεμπών, αλλά του κρατικού μηχανισμού!

Συγκάλυψη έχουν κάνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλες οι κυβερνήσεις που ξήλωσαν τον σιδηρόδρομο!

Συγκάλυψη γινόταν και όταν τα τρένα πήγαιναν στα τυφλά, χωρίς συστήματα ασφαλείας, περνώντας με κόκκινους σηματοδότες!

Συγκάλυψη είχε ήδη γίνει όταν ο Κ. Καραμανλής έλεγε στη Βουλή: “Ντρέπομαι που θίγετε θέματα ασφαλείας”!»

Υπενθυμίζεται πως οι επίσημοι λογαριασμοί της καμπάνιας είναι οι εξής:

Στο facebook: https://www.facebook.com/crime.scene.2023.gr/

Στο instagram: https://www.instagram.com/crime_scene2023

Στο tik tok: https://www.tiktok.com/@crime_scene2023

Στο X: https://x.com/crime_scene2023

Δείτε ακόμα...