Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ζητάει συνοριοφυλακή στα αντιδραστικά πλαίσια της ΕΕ

FRONTEX

Με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο και την εκτίμηση ότι ο «αντίπαλος χωρίς αμφιβολία θα επανέλθει αυτή τη φορά για να επιτύχει» επανέρχεται το θέμα ίδρυσης νέας ανεξάρτητης ελληνικής συνοριοφυλακής. Τι θυμήθηκε ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ; Ζητάει συνοριοφυλακή, στα αντιδραστικά πλαίσια της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γ.Ε.ΕΘ.Α. Μιχάλης Κωσταράκος σε ανάρτησή του στο Facebook ζητάει τη δημιουργία νέας ελληνικής συνοριοφυλακής με δική της ηγεσία και προϋπολογισμό.

Προτείνει το νέο σώμα να υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με δική του όμως ηγεσία, ιεραρχία, παραγωγική διαδικασία στελεχών, δομή, κανονισμό λειτουργίας και το κυριότερο δικό του προϋπολογισμό.

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι προσαρμοσμένη στις αντιδραστικά πλαίσια της ΕΕ, αφού μεταξύ άλλων προβλέπει:

“(…) και τη τήρηση της τάξεως και τον έλεγχο των δομών και των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν μετανάστες.

Εκτός αυτών θα περιλαμβάνει άμεσα διαθέσιμες και ταχέως αναπτύξιμες δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν καταστάσεις ελέγχου πλήθους όπως στον Έβρο ή στα νησιά, χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια των αστικών κέντρων από τα οποία απουσιάζουν οι αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποιήθηκαν στον Έβρο»

Εμείς να παραθέσουμε την απάντηση που πήρε ο νυν Υπουργός Άμυνας όταν έφερε στη Βουλή την αντίστοιχη αντιδραστική πρόταση. Επρόκειτο για τη σύσταση του «Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων». Τότε με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο προσπάθησε να διαφημίσει το μέτρο καταστολής που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα νέο πρωτόλειο, υβριδικό ένοπλο σώμα καταστολής που αύριο θα το στρέψει, όταν απαιτηθεί και κατά του λαού... ...Είναι απροκάλυπτη η στρατιωτικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Νίκος Παπαναστάστης, βουλευτής ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχης ΕΔ ε.α.
Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...