Επιτροπή Αλληλεγγύης: Απαράδεκτη μεθοδευμένη επίθεση σε βάρος στρατευμένου

Στρατός -8οι Διακλαδικοί Αγώνες Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων β Ειδικών Δυνάμεων

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθοδευμένη επίθεση των κυβερνητικών επιτελείων και της Διοίκησης του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου σε βάρος του αθώου από κάθε άποψη στρατευμένου.

Να ανακαλέσουν αμέσως την αβάσιμη, ανυπόστατη και σκόπιμη προσπάθεια τους για ποινικοποίηση της κατοχυρωμένης ελεύθερης έκφρασης και άποψης των στρατευμένων.

Καθημερινά η πλειοψηφία του λαού μας με κάθε τρόπο εκφράζει την αντίθεση της στον συνεχώς εντεινόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας, στην κάθε μορφής εμπλοκή της χώρας μας σ` αυτόν και στις συνέπειες του, συνειδητοποιεί και αποδεικνύει τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και ΕΕ.

Στα ίδια πλαίσια από την αρχή του πολέμου όπως έχουν το ελεύθερο και απαράβατο δικαίωμα, πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι στρατευμένοι της χώρας μας που εκφράζονται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και της εμπλοκής της χώρας μας σ` αυτόν. Είναι μια περήφανη, αισιόδοξη και νόμιμη στάση που μόνο επαίνους δημιουργεί και μας γεμίζει όλους με αίσθημα αισιοδοξίας και πραγματικού πατριωτισμού.

Μια τέτοια στάση που μας έκανε περήφανους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, είναι η στάση στρατευμένου στο 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου, που εξέφρασε όπως εδικαιούτο τον περασμένο Ιούλη 2022 την αντίθεση του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ` αυτόν.

Η στάση αυτή του στρατευμένου, όπως και πολλές άλλες όμοιες, ενόχλησαν και αναστάτωσαν τα κυβερνητικά επιτελεία και τις Διοικήσεις των στρατιωτικών μονάδων, καθ` όσον εκφράζουν την αντίθεση τους στην ασκούμενη πολιτική και τις επικίνδυνες για τον λαό μας στρατιωτικές επιλογές.

Προκειμένου έτσι να αποτραπούν τέτοιες ελεύθερες εκφράσεις και στάσεις στρατευμένων τα κυβερνητικά επιτελεία για μια ακόμη φορά κατέφυγαν στην απαράδεκτη και καταδικαστέα μέθοδο της καταστολής και της τιμωρίας, με σκοπό τον εκφοβισμό των στρατευμένων και την αποτροπή τέτοιων ελεύθερων εκφράσεων.

Στα παραπάνω πλαίσια με ανυπόστατες, αβάσιμες, προσχηματικές και υποκριτικές αιτιάσεις η Διοίκηση του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου διεξήγαγε ΕΔΕ σε βάρος του στρατευμένου και του επέβαλε όλως αβάσιμα, άκριτα και απαράδεκτα τιμωρία (ποινή φυλάκισης), την στιγμή που με τα ισχύοντα και τους κανόνες της κοινής λογικής τίποτα από όσα αβάσιμα, προσχηματικά και ανυπόστατα του αποδίδοντο δεν στοιχειοθετείται. Η τιμωρία δεν έχει καμία νομική βάση, απλά επιβλήθηκε γιατί δεν άρεσαν οι φιλειρηνικές απόψεις του στρατευμένου ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ` αυτόν.

Όμως αυτός ο κατήφορος των κυβερνητικών επιτελείων δεν σταματά στην καταδικαστέα παραπάνω τιμωρία του στρατευμένου. Τα κυβερνητικά επιτελεία κλιμακώνουν την αυταρχική, εκδικητική και κατασταλτική στάση τους απέναντι στην κατοχυρωμένη νομικά ελεύθερη έκφραση άποψης των στρατευμένων και οδηγούνται με τρόπο απαράδεκτο και ενάντιο σε κάθε έννοια δικαίου στην ποινικοποίηση τους.

Στα πλαίσια αυτά ο στρατευμένος στο 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, άκουσον – άκουσον, καλείται σε απολογία για όσα παραπάνω τον Ιούλη 2022 νόμιμα εξέφρασε.

Η επιδιωκόμενη προσπάθεια σε βάρος του στρατευμένου είναι απαράδεκτη, καταδικαστέα, αυταρχική και προφανώς σκόπιμη. Είναι νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη και ανυπόστατη, κατάφωρα αντίθετη στο Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα και όσα το Δίκαιο και οι κανόνες λογικής ορίζουν. Είναι μια σκοπιμότητα που θα πέσει στο κενό νομικά και που δεν πρόκειται να εκφοβίσει και να σταματήσει τους στρατευμένους στο να εκφράζουν ελεύθερα, περήφανα και με πραγματικό πατριωτισμό τις απόψεις τους.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθοδευμένη επίθεση των κυβερνητικών επιτελείων και της Διοίκησης του 6ου ΕΤΕΘ Ρόδου σε βάρος του αθώου από κάθε άποψη στρατευμένου και τους καλούμε να σταματήσουν αμέσως και να ανακαλέσουν την αβάσιμη, ανυπόστατη, σκόπιμη και αχαρακτήριστη προσπάθεια τους για ποινικοποίηση της κατοχυρωμένης ελεύθερης έκφρασης και άποψης των στρατευμένων. Να μην εμποδιστεί ο στρατευμένος στην άσκηση όλων των κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τον ΣΠΚ δικαιωμάτων του.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον στρατευμένο και σ` όλους τους στρατευμένους νέους της χώρας μας και χαιρετίζουμε την αξιοπρεπή και περήφανη στάση τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σ` αυτόν. Δηλώνουμε την αρωγή και συμπαράσταση μας σε κάθε στρατευμένο.

«Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων»

Δείτε ακόμα...