Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Έξω ο Υπουργός του πολέμου των ΗΠΑ από τη χώρα μας! Όλοι στις 18.30 στην πλατεία της Αγοράς

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σήμερα το λαό της πόλης να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η κινητοποίηση γίνεται «ενάντια στην παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα και στην επίσκεψη του στα Χανιά. Και κυρίως ενάντια στις επικίνδυνες επιδιώξεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ να σπρώξουν -με φανερές ή κρυφές διαπραγματεύσεις, με ή χωρίς θερμό επεισόδιο- Ελλάδα και Τουρκία στο τραπέζι των συνομιλιών που θα έχουν ως βασικό άξονα την διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής στην περιοχή απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, βάζοντας στο κρεβάτι του Προκρούστη τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικάνικης διπλωματίας των κανονιοφόρων στη χώρα μας και όχι τα ευρωατλαντικά παραμύθια περί «εγγυήσεων», τάχα, από τον «διεθνή παράγοντα» για την ειρήνη, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως υποκριτικά πασχίζουν να μας πείσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Φώτο Αρχείου / Συγκέντρωση λαϊκών φορέων της Θεσσαλονικής ενάντια στην επίσκεψη Μ. Πομπέο, Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ – 28/9/2020

Γι΄ αυτό ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κάνουν πλάτες στις τουρκικές διεκδικήσεις και σφυρίζουν αδιάφορα στην ανυπόστατη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τον καθορισμό ΑΟΖ, που «γκριζάρει» μια τεράστια θαλάσσια έκταση νότια της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης, αφαιρώντας με το «έτσι θέλω» από τα ελληνικά νησιά οποιαδήποτε επιρροή σε θαλάσσιες ζώνες. Γι’ αυτό χαρακτηρίζουν την περιοχή ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού ως «διαφιλονικούμενα ύδατα» και εξισώνουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο με τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, βάζοντας τα ανοιχτά στο «ζύγι» των ιμπεριαλιστικών παζαριών για να προχωρήσουν τα σχέδια συνεκμετάλλευσης στην περιοχή.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τα σχέδια, τα παζάρια και οι συμφωνίες που προετοιμάζουν οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας έχουν στον πυρήνα τους τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και γι’ αυτό οδηγούν ολοταχώς σε επώδυνους συμβιβασμούς, που με τη σειρά τους προετοιμάζουν τον επόμενο γύρο αμφισβητήσεων και συγκρούσεων.

Και από εδώ, από τη Σούδα -ένα χρόνο μετά από την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας για την ενίσχυση και επέκταση των βάσεων- θέλει να στείλει μήνυμα ότι το μακρύ και δολοφονικό χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι εδώ, ενάντια στην ειρήνη, την ασφάλεια στους λαούς της περιοχής.

Η συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς οδηγεί σε περιπέτειες τον λαό μας, μας εμπλέκει επικίνδυνα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού έχουν βαριές ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση, εκθέτουν το λαό και τη νεολαία μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν τη συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, την ένταση της πάλης τους για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καμία αλλαγή των συνόρων, εξασφάλιση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ως αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας.

Συγκέντρωση λαϊκών φορέων της Θεσσαλονικής ενάντια στην επίσκεψη Μ. Πομπέο, Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ – 28/9/2020

Την ειρήνη, την ασφάλεια και το ειρηνικό μέλλον μπορούν να εξασφαλίσουν οι λαοί με την ενιαία πάλη τους ενάντια στα άνομα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Έξω ο υπουργός του πολέμου των ΗΠΑ από τη χώρα μας! Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά!

Η Σούδα λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και οι φορείς που καλούν, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και με πρώτιστο μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας, ενημερώνει τους αγωνιστές και φίλους του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και όλους όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, όπως επίσης και η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της Covid-19.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...