Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο Δημαρχείο

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη Αμερικάνικη βάση της Σούδας
Φώτο Αρχείου : Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη Αμερικάνικη βάση της Σούδας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί το λαό των Χανίων η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, σήμερα Σάββατο στις 12.30 στο Δημαρχείο της πόλης, για την κατάπλευση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George Bush» στη Σούδα.

Σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Είρηνης αναφέρει:

«Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς από το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που χιλιάδες λαού διαδηλώνουν για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, αυτήν ακριβώς την ώρα κατέπλευσε στη Σούδα, για ακόμη μια φορά, το αεροπλανοφόρο “George Bush”  για αναψυχή των 6.000 Αμερικανών στρατιωτικών του!

Και πριν περάσει ούτε ένα 24ωρο από την παραμονή τους εδώ, δημιουργήθηκαν τα πρώτα επεισόδια: μπλόκαρε ολόκληρη η πόλη χθες το απόγευμα λόγω του κλεισίματος κεντρικού δρόμου από τα λεωφορεία που μετέφεραν τους Αμερικανούς ενώ λίγο αργότερα μεθυσμένος Αμερικανός μπήκε μέσα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, την ώρα που ήταν γεμάτο από παιδιά που προπονούνταν, έκανε εμετούς και χτύπησε μια γυναίκα όταν έπεσε πάνω της! Το βράδυ δε, το λιμάνι γέμισε από μεθυσμένους στρατιώτες, όπου  άλλοτε σωριάζονταν εδώ κι εκεί, άλλοτε τρεκλίζοντας έπεφταν πάνω σε όποιον έκανε το «λάθος» να βρεθεί στο διάβα τους, άλλοτε έκαναν την ένεσή τους ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές που μεταξύ τους άρχισαν τις μπουνιές! 

Το κράτος που δολοφονεί στα τρένα τα παιδιά του, το κράτος που δεν παίρνει μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των μαθητών στα σχολειά του, το κράτος που  κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, το κράτος που πετά τους ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους, αυτό το ίδιο κράτος φιλοξενεί τους δολοφόνους των λαών, επιτρέπει στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς να αλωνίζουν στις γειτονιές μας, να αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας!

Ως εδώ!

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να τους μαζέψουν!

Είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας, στη χώρα μας!

Αποτελεί πρόκληση να οργανώνεται την Κυριακή για Δημοτικούς, Περιφερειακούς Σύμβουλους και Βουλευτές του νησιού, ξενάγηση στο πλοίο που σπέρνει τον θάνατο ταυτόχρονα με τους μεθυσμένους ναύτες που σουλατσάρουν ανενόχλητοι στην πόλη!

Καλούμε το Χανιώτικο λαό σε παράσταση διαμαρτυρίας  
στο Δημαρχείο Χανίων στις 12.30 το μεσημέρι»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...