Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Καταγγέλλει την ατιμωρησία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών τραμπούκων για τα αίσχη τους στην πόλη

Το αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford»

Την ατιμωρησία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών τραμπούκων για τα αίσχη που προκαλούν στην πόλη, καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό δύο 15χρονων κοριτσιών αλλά και το επεισόδιο στο Ενετικό Λιμάνι, όταν Αμερικανός ναύτης αντιστάθηκε απέναντι σε τέσσερις αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν λέγοντας τους «θα πάτε φυλακή», η Επιτροπή Ειρήνης σημειώνει πως «οι τραμπούκοι – πλήρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να συνεχίσουν τα αίσχη τους. Αυτό το έργο το βλέπουμε χρόνια τώρα. Οι ΝΑΤΟϊκοί από βάσεις, αεροπλανοφόρα, στρατεύματα και υπηρεσίες, εντελώς ανενόχλητοι από τις ελληνικές αρχές, προπηλακίζουν, ληστεύουν, κακοποιούν, σπάνε μαγαζιά και επιτίθενται σε γυναίκες, χωρίς καμία επίπτωση».

Υπενθυμίζει πως «για όλους αυτούς που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, ασκήσεις και επεμβάσεις και κατοικοεδρεύουν στη Σούδα, ή όπου αλλού στη χώρα μας, υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς απαλλαγής από ποινικές διώξεις, που ονομάζεται “ετεροδικία”. Ένα καθεστώς πλήρους ασυλίας για οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη ενέργεια διαπράξουν. Με απλά λόγια, τα μέλη οποιασδήποτε στρατιωτικής ή άλλης αποστολής των ΗΠΑ μπορούν να παραβιάζουν τους νόμους και να διαπράττουν εγκλήματα επί ελληνικού εδάφους, χωρίς τον φόβο της τιμωρίας από τη Δικαιοσύνη» . 

Και προσθέτει: «Το άθλιο αυτό καθεστώς ισχύει επί δεκαετίες. Η τελευταία φορά που επεκτάθηκε ήταν στις αρχές του 2020. Όταν, δηλαδή, κυρώθηκε στη Βουλή το λεγόμενο “Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ”. Πρόκειται για τη νέα διμερή Στρατιωτική Συμφωνία, που μετέτρεψε ακόμα περισσότερο τη χώρα σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών δολοφόνων. Μαζί με εκείνο το “Πρωτόκολλο”, ψηφίστηκε και η Συμφωνία που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως με τις ΗΠΑ, για την επέκταση της ετεροδικίας, που περιλαμβάνει τις δυνάμεις των ΗΠΑ, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό στην Ελλάδα, καθώς και τα εξαρτώμενα μέλη. Το σχετικό άρθρο προβλέπει συγκεκριμένα: “Η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία της ασκήσεως πειθαρχικού ελέγχου από τις στρατιωτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέλη της δυνάμεως και την επίδραση που έχει ο έλεγχος αυτός στην επιχειρησιακή ετοιμότητα”. Αναγνωρίζουν δηλαδή ότι μόνο οι ΗΠΑ είναι αρμόδιες να τιμωρήσουν “πειθαρχικά” τους υπηκόους τους, στελέχη των υπηρεσιών και των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν διαπράττουν κάποιο ποινικό αδίκημα στη χώρα μας!». 

Έτσι, με βάση αυτό το απαράδεκτο καθεστώς, «κανείς Αμερικανός – μέλος στρατιωτικής αποστολής δεν έχει δικαστεί και καταδικαστεί μέχρι σήμερα, παρά το πλήθος των καταγγελιών για ξυλοδαρμούς, κλοπές και άλλα νταηλίκια, ειδικά στην πόλη μας, όπου περιφέρονται για αναψυχή όσοι ελλιμενίζονται στη Σούδα. Είναι και αυτή μια από τις συνέπειες της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Είναι ένα “λαμπρό” δείγμα της “ασφάλειας” και της “προστασίας” που παρέχουν στον χανιώτικο λαό, η πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και η παροχή “διευκολύνσεων” στη Σούδα και όπου αλλού πατάνε το πόδι τους οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί μακελάρηδες. Και γι’ αυτό την ευθύνη έχουν ακέραιη όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που μετατρέπουν τη χώρα σε μια απέραντη βάση των ΝΑΤΟϊκών». Οπότε και «εύλογα γεννιέται το ερώτημα: αξίζει για τα λιγοστά ματωμένα δολάρια τους ο περήφανος χανιώτικος λαός να καταπίνει “αμάσητες” αυτές τις προσβολές; Να ανέχεται από το δικό του τόπο, τη Σούδα, το ατσάλινο χέρι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού να κατευθύνει, υποστηρίζει και ενισχύει τη δράση του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, όπου οι μανάδες γράφουν στα σώματα των παιδιών τους τα ονόματα τους για να μπορούν να βρουν τα μέλη τους και να τα θάψουν; Οι απαντήσεις δικές σας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...