Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας: Καταγγέλλει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

«Έχουν τεράστιες ευθύνες αυτοί που μας φόρτωσαν μέσα στη Μεσσηνία μια πολεμική μηχανή που έχει ανοίξει πληγές σε όλη την ευρύτερη περιοχή κάνοντας μας και εμάς μαγνήτη επιθέσεων και εντάσσοντάς μας σε μια διαρκή πολεμική σύγκρουση», αναφέρει σε σχόλιό της η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, με αφορμή τις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τους ισχυρούς δεσμούς του «κράτους-δολοφόνου» με την Ελλάδα με την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, για την εκπαίδευση των πιλότων του.

Τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις μοιράζονται κοινές αξίες και δεσμούς, η Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει αναλυτικά:

«Στα ψιλά των ειδήσεων, των εφημερίδων και συνολικά των ΜΜΕ πέρασε άλλη μια ανατριχιαστική είδηση που αφορά την κυβέρνηση του Ισραήλ. Πρόκειται για την εισβολή των δυνάμεων κατοχής στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιους και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Μάλιστα οι ισραηλινές δυνάμεις δεν δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα μέσα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Τζενίν. Το όργιο τρομοκρατίας και δολοφονιών από την αρχή του έτους έχει φτάσει στους 24 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Υπεύθυνη για όλα αυτά είναι η σύμμαχος χώρα του Ισραήλ με τη συνενοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και εσχάτως και της Ρωσίας που έχει μετατραπεί σε κράτος δολοφόνο και δερβέναγα της περιοχής. Μια χώρα με την οποία έχουμε βαθύ και ισχυρό δεσμό που βασίζεται σε κοινές αξίες και συμφέροντα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτοπούλος με αφορμή την τελετή για την επίσημη παράδοση σε ιδιωτική εταιρεία και το “κράτος δολοφόνο”, το Ισραήλ, του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ) στις 21 Οκτώβρη 2022.

Το έδαφος αυτής της συμφωνίας ανοίχτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε τη βεντάλια των σχέσεων με το Ισραήλ σε πολλά επίπεδα.

Αλήθεια οι κοινές αξίες είναι οι δολοφονίες των παιδιών, η κατοχή της Παλαιστίνης, το να κλείνουν την παροχή νερού σε χιλιάδες κόσμου, το να δολοφονούν και να τρομοκρατούν καθημερινά, το να στέλνουν στρατεύματα σε 4-5 χώρες, βομβαρδίζοντας Συρία – Ιράν κλπ.

Έχουν τεράστιες ευθύνες αυτοί που μας φόρτωσαν μέσα στη Μεσσηνία μια πολεμική μηχανή που έχει ανοίξει πληγές σε όλη την ευρύτερη περιοχή κάνοντας μας και εμάς ΜΑΓΝΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ και εντάσσοντάς μας σε μια διαρκή πολεμική σύγκρουση.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που αγανακτεί με αυτά τα εγκλήματα να καταδικάσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να εναντιωθεί στη μετατροπή του αεροδρομίου της Μεσσηνίας σε πολεμικό στόχο που εμπλέκεται σε γενικότερα σχέδια και γεωπολιτικά παζάρια που είναι σε εξέλιξη στην ανατολική Μεσόγειο».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...