Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτ. Αχαΐας: “Ανεπιθύμητος ο Τζέφρι Πάιατ στην πόλη”

Πάιατ-ΗΠΑ
Πηγή: Eurokinissi

«Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας», τονίζει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ στην Πάτρα προκειμένου να παραβρεθεί σε συνέδριο εφημερίδας.

Παρακάτω η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης:

“Νέα επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποιεί ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, ο γνωστός Πάιατ, καλεσμένος στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”. Ο πατραϊκός λαός και η τοπική Επιτροπή Ειρήνης τον θεωρούμε “ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ”.

Είναι ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που με τη δράση του προωθεί καθημερινά τα σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που και με την πολιτική των κυβερνήσεων, πριν του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο πεδίο δοκιμής πολεμικών σχεδίων και εγκαταστάσεων ξένων στρατιωτικών βάσεων και προχωρούν τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη βάση του Άραξου, με τεράστιους κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή.

Εκφράζοντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της περιοχής μας, καταγγέλλουμε την παρουσία του εκπροσώπου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην πόλη μας.

Η ανάπτυξη που διαφημίζουν δεν έχει να προσφέρει κανένα όφελος στον λαό και τους εργαζόμενους που θα συνεχίσουν να υποφέρουν από την ανεργία, τις μεσαιωνικές προϋποθέσεις εργασίας και τις εξευτελιστικές αμοιβές. Είναι δώρο και δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο λαός της Πάτρας δεν ξεχνά τους αμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και πολέμους σε βάρος των λαών όπου Γης για τα συμφέροντά τους. Δεν ξεχνά το ρόλο των ΗΠΑ στη χώρα μας με τη χούντα του ‘67, με τη διχοτόμηση της Κύπρου, με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, το ρόλο τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, καθώς και τα σχέδιά τους που προωθούν για ολόκληρα τα Βαλκάνια σε βάρος των λαών.

Ο πατραϊκός λαός βλέπει σήμερα τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο λιβυκό ζήτημα και στις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου και δεν έχει αυταπάτες ότι πρόκειται για συμμάχους μας, ότι στα δύσκολα θα είμαστε μόνοι μας, ότι ενδιαφέρονται για τα στρατηγικά και ενεργειακά συμφέροντά τους στην περιοχή της Μεσογείου.

Από τον Ιμπεριαλισμό δεν πρέπει να προσδοκούμε τίποτα καλό.

Καμιά υποταγή. Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.”

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...