Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Συνεδριάζει σήμερα εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον

Υγειονομικοί από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Φώτο Αρχείου / Υγειονομικοί από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Πηγή: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ / EUROKINISSI

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον και της νέας έκρηξης κρουσμάτων που φέρνει.

Μετά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από την Παρασκευή, τα οποία επί της ουσίας αφορούν τη χρήση μάσκας και κανένα άλλο μέτρο πρόληψης, προαναγγέλλεται η επόμενη φουρνιά μέτρων που θα είναι «μια από τα ίδια». Δηλαδή κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας τη υγείας με θωράκιση του δημόσιου συστήματος, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, αραίωση των μαθητών στα σχολεία, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ. Ενώ είναι αναγκαία τα μαζικά και δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό, για μια ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, η κυβέρνηση επαφίεται στην καλύτερη περίπτωση στην «αυτοδιάγνωση» των self test.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο επίκεντρο θα βρίσκονται το ωράριο στα κέντρα διασκέδασης και στην εστίαση, η λειτουργία των γηπέδων με λιγότερους ή και θα καθόλου θεατές και η τηλεργασία.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας από την κυβέρνηση και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Δείτε ακόμα...