Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων: Καταγγελίες για έξωση πλημμυροπαθών από ξενοδοχεία της περιοχής

Η μάχη με το νερό και την λάσπη, συνεχίζεται στην Θεσσαλία για 8η ημέρα σήμερα μετά το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας Daniel που έπνιξε στην κυριολεξία τον Θεσσαλικό κάμπο. Στιγμιότυπα από την Φαρκαδόνα Τρικάλων, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023
Πηγή: Eurokinissi

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι πλημμυροπαθείς της περιοχής ενημερώνονται από υπεύθυνους των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν τους να έχουν φύγει μέχρι τις 15-16 Νοέμβρη, σύμφωνα με συνεννόηση με το Δήμο Τρικκαίων.

Όπως τονίζει η Επιτροπή Πλημμυροπαθών σε ανακοίνωσή της, «οι συγχωριανοί μας πλημμυροπαθείς είναι αναστατωμένοι μετά από αυτό το τελεσίγραφο διότι δεν έχουν πού να πάνε αφού τα σπίτια τους έχουν γκρεμιστεί, έχουν βγει κόκκινα και σε κάθε περίπτωση έχουν κριθεί ακατάλληλα για διαμονή».

Και προσθέτει ότι «όσοι μπορούσαν να συμμαζέψουν τα σπίτια τους το έκαναν ήδη και έχουν φύγει από τα ξενοδοχεία. Όπως και όσοι βρήκαν και μπορούσαν να νοικιάσουν σπίτι ή να μείνουν σε συγγενικά και φιλικά σπίτια. Οι υπόλοιποι που διαμένουν στα ξενοδοχεία δεν έχουν φύγει, όχι επειδή έχουν μάθει στην “πολυτέλεια”, αλλά επειδή δεν έχουν πού να πάνε! Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι εξακολουθεί να ισχύει η παλαιότερη αλλά και η πρόσφατη δήλωση και δέσμευση του δημάρχου Τρικκαίων και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως “δεν πρόκειται να φύγει κανένας πλημμυροπαθής από τα ξενοδοχεία χωρίς τη θέλησή του”.

Με τη σειρά μας και για λογαριασμό των συγχωριανών μας που διαμένουν στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, ρωτάμε δημόσια τον δήμαρχο Τρικκαίων και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου: Εξακολουθεί να ισχύει ή όχι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η δέσμευση του δημάρχου κ. Σακκά; Το τελεσίγραφο των υπευθύνων των ξενοδοχείων είναι σε γνώση τους και έχουν τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου ή όχι;».

Δείτε ακόμα...