Επιτυχημένη η απεργία στην COSCO – Τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της εργοδοσίας!

Εργαζόμενοι στην Cosco σε Απεργία, Δευτέρα 7 Φλεβάρη 2022
Εργαζόμενοι στην Cosco σε Απεργία, Δευτέρα 7 Φλεβάρη 2022

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται, από νωρίς το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο, καθώς η κυβέρνηση έστειλε στο πλευρό της εργοδοσίας πάνοπλες δυνάμεις καταστολής. Άνδρες των ΜΑΤ, κλούβες ακόμη και μία αύρα (κανόνι νερού) έχουν ζώσει την πύλη και τις εγκαταστάσεις της Cosco. 

Στις πύλες της Cosco έχουν συγκεντρωθεί οι απεργοί που διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματα τους. Αυτό έγινε σαφές και από την «ντουντούκα», ενώ οι απεργοί απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν. Ήδη, όλο και περισσότερος κόσμος πηγαίνει στο λιμάνι. 

«Η τρομοκρατία τους δεν περνάει, κανείς εργαζόμενος μόνος του, ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην απεργία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας», το μήνυμα που στέλνουν οι απεργοί της COSCO από το λιμάνι του Πειραιά.

Αστυνομικές δυνάμεις στην απεργία των εργαζομένων της Cosco, Δευτέρα 7 Φλεβάρη 2022
Αστυνομικές δυνάμεις στην απεργία των εργαζομένων της Cosco, Δευτέρα 7 Φλεβάρη 2022

«Η απεργία είναι άκρως επιτυχημένη. Έχουν μπει πολλοί λίγοι εργαζόμενοι μέσα για δουλειά και αυτοί σε λίγο θα βγουν», ανακοινώθηκαν από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου  ΕΝΕΔΕΠ.

Την ίδια ώρα, η ένωση λιμενεργατών του ΟΛΠ ανακοίνωσε ότι έχουν παγώσει τις εργασίες τους και στις υπόλοιπες προβλήτες και έχουν ανακοινώσει ότι δεν μπαίνουν για δουλειά αν δεν αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι.

Οι απεργοί καλούν όλους του εργαζόμενους της COSCO, από όλες τις βάρδιες και συνολικά όλους τους εργαζόμενους να κατέβουν στο λιμάνι για να βρεθούν στο πλευρό των απεργών. Ήδη πολλοί εργαζόμενοι από άλλους κλάδους βρίσκονται στο λιμάνι εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Δείτε ακόμα...