ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης: Υποδομές υποδοχής μεταναστών

Λιμενικός στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Φώτο Αρχείου / Λιμενικός στο λιμάνι της Μυτιλήνης / Πηγή: Eurokinissi

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Ανατολικής Κρήτης με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό των λιμενικών για την έλλειψη σε υποδομές υποδοχής μεταναστών και προσωπικού. Το πρόβλημα εντείνεται στην Ανατολική Κρήτη εν μέσω αυξημένων αναγκών και λόγω πανδημίας.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης:

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης: Υποδομές υποδοχής μεταναστών

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης εκφράζει την ανησυχία της για τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις νότιες και ανατολικές ακτές της Κρήτης. 

Μια ανησυχία που μετατρέπεται σε προβληματισμό καθόσον εξακολουθούν να μην υπάρχουν υποδομές υποδοχής μεταναστών, πόσο μάλλον εν μέσω κορωνοϊού, που πρέπει οι εισερχόμενοι μετανάστες να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών. 

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των 17 μεταναστών που από τις 15/09 παραμένουν εντός περίφρακτου χώρου στο λιμάνι Σητείας και συγκεκριμένα στο χώρο αναμονής  του επιβατηγού λιμένα. Και μόνο από τη χρήση του χώρου όπως πιο πάνω αναφέρεται συνάγεται το ακατάλληλο του χώρου στον οποίο μάλιστα εδώ και μερικές μέρες φιλοξενεί και άτομα θετικά στον covid-19. 

Είναι αδιανόητο εν μέσω πανδημίας να μην υπάρχουν σε όλη την Κρήτη χώροι υποδοχής μεταναστών οι οποίοι να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι διαμονής για την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας και ακόμα χειρότερο να μην υπάρχουν φυλακές – κρατητήρια που να πληρούν προϋποθέσεις εγκλεισμού κρατουμένων που πάσχουν από covid-19, τη στιγμή μάλιστα που καλούμαστε να ερχόμαστε σε άμεση επαφή μαζί τους, δεδομένου και των ελλείψεων σε προσωπικό των Υπηρεσιών που εκπροσωπούμε.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την πάγια θέση της Ένωσής μας για αύξηση των οργανικών θέσεων των Λιμενικών Αρχών της Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα των Λιμενικών Αρχών Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας και την άμεση ενίσχυση αυτών με προσωπικό.

Ευελπιστούμε στην επανεξέταση των αιτημάτων για ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Ανατολικής Κρήτης και όχι στην επιχειρούμενη αποδυνάμωση τους.

Για το  Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος                                                                    ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Ιωάννης

Δείτε ακόμα...