ΕΠΛΣ Αττικής – Πειραιά & Νήσων: Να σταματήσει άμεσα η αφαίμαξη του Κ. Λ. Ελευσίνας

Ελευσίνα Λιμάνι Κόλπος Ναυπηγεία
(Φώτο Αρχείου) Ναυπηγεία Ελευσίνας / Πηγή: Eurokinissi

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Αττικής – Πειραιά & Νήσων ζητά να σταματήσει άμεσα η αφαίμαξη του Κεντρικού Λιμεναρχείου (Κ.Λ) Ελευσίνας.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

Θέμα: «Να σταματήσει άμεσα η αφαίμαξη του Κ.Λ. Ελευσίνας»

Κύριε Αρχηγέ εδώ και δύο χρόνια υπάρχει το απαράδεκτο φαινόμενο της αφαίμαξης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας με συνεχόμενες αποσπάσεις και διαθέσεις στελεχών προς άλλες Υπηρεσίες. Συγκεκριμένα  τελούν σε απόσπαση-διάθεση 27 στελέχη του Λιμεναρχείου δηλαδή το 25% της υπάρχουσας δύναμης!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Κ.Λ. Ελευσίνας ασκεί καθήκοντα αστυνόμευσης σε χερσαία ζώνη με τέσσερα λιμάνια (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Νέα Πέραμος, Πάχη Μεγάρων) όπου συμπεριλαμβάνονται και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ελέγχει βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπως πετρελαιοειδών, χαλυβουργιών, τσιμεντο – βιομηχανιών, ναυπηγεία, οστρακοκαλλιέργειες, ιχθυοκαλλιέργειες, αλιεία, πολλά ναυάγια και επιβλαβή πλοία που χρήζουν ενεργειών ανέλκυσης και απομάκρυνσης.

Λόγω της φύσεως της περιοχής απαιτείται συνεχή αστυνόμευση καθόσον συμβαίνουν  συνεχή συμβάντα ρύπανσης λόγω των βιομηχανιών.

Επιπροσθέτως στην περιοχή υπάρχει το μοναδικό στην Ελλάδα αγκυροβόλιο παροπλισμένων πλοίων.

Ως ΕΠΛΣΑΠΝ πιστεύουμε ότι εφόσον οι αποσπάσεις – διαθέσεις αυτές θεωρούνται  αναγκαίες Υπηρεσιακά, να μετατραπούν σε μεταθέσεις ώστε να αναδειχθεί η πραγματική δύναμη του Λιμεναρχείου και να αντικατασταθούν με έτερα στελέχη εν όψει του Τακτικού Συμβουλίου Μεταθέσεων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

ΚΟΥΖΗΣ Βασίλειος                                                         ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Αττικής – Πειραιά & Νήσων
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Αττικής – Πειραιά & Νήσων

Δείτε ακόμα...