ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας: Ενημέρωση προσωπικού – Μεταθέσεις – Νέο οργανόγραμμα – Νέο βαθμολόγιο

Ενημέρωση προσωπικού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο (Κ.Λ) Βόλου από την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας
Φώτο Αρχείου/ Ενημέρωση προσωπικού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο (Κ.Λ) Βόλου από την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας / Πηγή: ΠΟΛ

Πραγματοποιήθηκε στις 11/11/21 ενημέρωση προσωπικού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο (Κ.Λ) Βόλου. Παραβρέθηκε το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) που υπηρετεί στη 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ (ΠΕΔΙΛΣ), σε Λιμενικά Τμήματα (Λ/Τ) του Κ.Λ. Βόλου και σε άλλες Λιμενικές Αρχές . Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Ελλάδας ενημέρωσε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις που αφορούν στα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μεταθέσεις

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) ήδη έχει καταγγείλει τα όσα ευτράπελα έχουν διαδραματιστεί αναφορικά με το νέο καθεστώς των μεταθέσεων, ξεκινώντας με την ένστολη διαμαρτυρία της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στο Βόλο τον Φεβρουάριο του 2020  πριν την ψήφιση του ν.4676/20, τις αναρίθμητες ανακοινώσεις και επιστολές της Ομοσπονδίας μας προς τον ΥΝΑΝΠ, όπου και ζητήθηκε ο επαναπροσδιορισμός του νομικού πλαισίου των μεταθέσεων, την επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, τη προσφυγή στο ΣτΕ, την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στο Ναυτοδικείο, τα ερωτήματα όλων των κομμάτων προς τον ΥΝΑΝΠ στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου καθώς και παρεμβάσεις φορέων που ενεργοποιήθηκαν μετά τις συναντήσεις με την Ομοσπονδία μας.      

Νέο Οργανόγραμμα

Το νέο Οργανόγραμμά μετατρέπει τις Λιμενικές Αρχές οι οποίες ανήκουν στην 8η ,9η και 6η ΠΕΔΙΛΣ (Αιγαίο) σε υπερ-υποστελεχωμένες σε ποσοστό στελέχωσης 30-40%. Τα κενά αυτά δεν μπορεί να καλυφθούν με τα νέα στελέχη που αναμένεται να αποφοιτήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα από τις σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιθέτως αν και πλασματικά φαίνεται να αυξάνονται οι συνθέσεις στις Λιμενικές Αρχές της ηπειρώτικης Ελλάδος στην ουσία το νέο οργανόγραμμα φέρνει μειώσεις αφού στις θέσεις που αυξάνονται έχουν συμπεριληφθεί και 1427 θέσεις των σκαφών που ήδη υπάρχουν στα Λιμεναρχεία.    

Προκλητικά μηδενικές και οι αυξήσεις σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Από πλευράς μας έχει ζητηθεί η πλήρης ανακατανομή των οργανικών θέσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στο Σώμα.

Νέο Βαθμολόγιο

Στα χέρια μας έχουμε το προσχέδιο για το νέο Βαθμολόγιο των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τον συντάκτη του οποίου και αναζητούμε αφού τόσο από τη στρατιωτική όσο και τη πολιτική ηγεσία ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για τη προώθησή του!!!

Η ουσία πάντως είναι πως τα όσα προβλέπονται είναι επιζήμια για κάθε βαθμίδα στελεχών κυρίως για τους προερχόμενους από τη σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΔΥΛΣ) και Λιμενοφυλάκων (ΛΦ).

Σύμφωνα με το προσχέδιο κάθε στέλεχος θα πρέπει να μείνει σε κάθε βαθμό στο μέγιστο χρόνο ήτοι 8 έτη που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μείωση μισθού, τη μείωση στη σύνταξη και τη μείωση στο εφάπαξ.

Πραγματικά φαντάζει αδιανόητο να προωθείται από στρατιωτική και πολιτική ηγεσία μία νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει τους μισθούς μας.

Επιπροσθέτως συζητήθηκαν και επί μέρους ζητήματα που αφορούν στο ασφαλιστικό, στις συνθήκες εργασίας, στην αναγνώριση ετών, στο ρόλο των στη στελεχών στην επιβολή των μέτρων και ελέγχου κατά τον έλεγχο για τον covid-19 κ.α.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσει με σοβαρότητα και σθένος να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συνάδελφων επενδύοντας στη σωστή ενημέρωση και στην αδιάλειπτη στήριξή από τα μέλη της εδώ και χρόνια βρίσκονται στο πλευρό της.  

Πηγή: ΠΟΛ

Δείτε ακόμα...