ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας: Συγχαρητήρια στα στελέχη το Λ/Σ Αλοννήσου

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας (Μέλος της ΠΟΛ)

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Ελλάδας (μέλος της ΠΟΛ) με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, εκφράζει τα συγχαρητήριά της στα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού (Λ/Σ) Αλοννήσου για τη διάσωσης επιβαινόντων σε ιστιοφόρο σκάφος που βρέθηκε σε κίνδυνο στις 14/7/2021. Παρακάτω ολόκληρο το ΔΤ:

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Έκφραση συγχαρητηρίων στα στελέχη του Λ/Σ Αλοννήσου

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συγχαρητήριά της στα στελέχη του Λ/Σ Αλοννήσου για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες διάσωσης επιβαινόντων σε ιστιοφόρο σκάφος που βρέθηκε σε κίνδυνο. 

  Συγκεκριμένα  άμεση ήταν η επέμβαση των συναδέλφων στο Πατητήρι της Αλοννήσου όταν στην είσοδο του λιμανιού ιστιοφόρο με δύο επιβαίνοντες έχασε το πηδάλιο του με αποτέλεσμα να οδηγείται στα βράχια του λιμενοβραχίονα την ώρα που το λιμάνι προσεγγίζει το Exrpess Skiathos.

Οι συνάδελφοι του Λ/Σ Αλοννήσου έσπευσαν αμέσως με το ΠΛΣ 1004 δίπλα στο ιστιοφόρο, το οποίο απομάκρυναν οδηγώντας το με ασφάλεια στο λιμάνι, αποτρέποντας στην κυριολεξία τα χειρότερα .

Πλωτό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΛΣ 1004) στο λιμάνι Πατητήρι Αλοννήσου, Βόρειες Σποράδες
Φώτο Αρχείου / Πλωτό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΛΣ 1004) στο λιμάνι Πατητήρι Αλοννήσου, Βόρειες Σποράδες

Το ανωτέρω περιστατικό αποτελεί ακόμη μία περίτρανη απόδειξη του αλτρουισμού και της ανιδιοτέλειας που εργάζονται τα στελέχη του υπηρετούν στη λιμενική αρχή Αλοννήσου παρά το γεγονός ότι η υποστελέχωση έχει οδηγήσει του συναδέλφους στα όρια της αντοχής ,ευελπιστώντας ότι από πλευράς υπηρεσίας κάποια στιγμή θα υπάρξει ευαισθητοποίηση προκειμένου να καταστεί εφικτή τόσο η ενίσχυση της αρχής όσο και η αντικατάσταση με νέες μεταθέσεις των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί για πολλά έτη. 

Δείτε ακόμα...